in

Márciusi taekwon-dós érmek

120326lambee

120326lambeeHa tavasz, akkor beindul a versenyszezon a küzdősportok világában is. A szarvasi taekwon-dós utánpótlás egy hét alatt 3 versenyen is részt vett, az elvárt és megszokott teljesítményt produkálva.

Március 3-án a Szarvasi Fight Club Bajára látogatott egy Oriental Küzdősport bajnokságra, ahol üdvöskénk, a 11 éves Mácsár Dorina először indult ringes thai-box szabályrendszerben. Az új kesztyű szerencsét hozott Dorinának, hiszen a rendkívül támadó szellemiségű ellenfelét nagy fölénnyel, okosan, taktikusan zúzta porrá, így megérdemelten került a nyakába az aranyérem.

Március 4-én Bohus Ákos, ifjú taekwon-do tanítvány családja és edzője társaságában a füzesgyarmati megyei kick-box diákolimpiára látogatott el, na nem nézőként, hanem azért, hogy részt vegyen élete harmadik versenyén. Ákos az első meccsét 2 menetben magabiztosan nyerte, majd a döntőben szintén 2 menetben kis oroszlánként küzdve, igen szoros küzdelemben maradt alul, de ezzel kiérdemelte az ezüstérmet.

Március 10-én Mácsár Dorina ismét bebizonyíthatta, hogy nem véletlenül tartanak tőle az ellenfelei. Dorina a Békéscsabai Lakótelepi SE 30. születésnapjának a tiszteletére rendezett Országos Kick-box Diákolimpán a kadett 1. korcsoportban a -42 kg-osok mezőnyében először a Zoltek SE versenyzőjét félgőzzel, de nagyon látványos technikákkal győzte le. Majd a döntőben a már jól ismert ellenfele, a füzesgyarmati Fábián Rita várt rá, aki az elmúlt 1-2 évben különösen sokat fejlődött, de Dorina küzdőstílusára nem talált ellenszert. Dorina a páston jól mozogva, jó ütemérzékkel támadott, vagy éppen kontrázott, megvillantotta a magas szintű taekwon-do lábtecnikát is, így a bírákban sem hagyott kétséget afelől, hogy csak ő állhat a dobogó legmagasabb fokára.

Összességében egy hét alatt 2 arany és 1 ezüst a termés, melyhez gratulálunk.

Legközelebb március 31-én szurkolhatunk Dorináért, aki az ITF taekwondo országos diákolimpián indul, és legjobb reményeink szerint egy újabb aranyéremmel tér haza.

Pálinkás László

Vélemény, hozzászólás?

120325ugrai

Nyögvenyelős győzelem

120326nora

3 férfi