in

Zengett a ház minden zuga

120404zene

120404zeneZengett a ház minden zuga, gyakoroltak, hangoltak a versenyzők akik azután hamarosan színpadra léptek, hogy bemutassák a zsűrinek, mi mindent tanultak évek hosszú sora alatt iskolájukban. Három évenként van alkalmuk a megmérettetésre azoknak a diákoknak, akik oboán, fagotton, szaxofonon vagy klarinéton tanulnak játszani alapfokú művészeti iskolában.

Békés Megye 11 iskolájának 54 növendéke március 28-án Szarvason vetélkedett saját hangszerének legjobbjai közé kerülni. A zsűri – Tóth Györgyi oboaművész valamint Maczák János és Török János klarinétművészek (mindhárman a Szegedi Egyetem Zeneművészeti Kar tanárai) – Értő fülekkel hallgatta a produkciókat a Vajda Péter Művelődési Központ nagytermében. A díjkiosztón nagyon sokan örülhettek nemcsak a helyezéseknek, de az ítészek elismerő szavainak is. Bizony sok gyakorlás, a nagyobbaknál több éves munka előzi meg a hangszeres versenyeket, és csak néhány perc van a bizonyításra. Egy pici hiba, és csak három év múlva van lehetőség a javításra.

A chovánosok remekül szerepeltek, hiszen minden induló helyezett lett. Zima János és Frankó Dorottya korcsoportjának első helyét, míg Filip Dániel és Balla Fanni az előkelő második helyezést érte el. Tanáruk Szabados Tóth Gábor, zongorakísérőjük Iváncsó Viola volt.

Vélemény, hozzászólás?

120403foldesi

Balegyenes

120404foci

1010 perc kapott gól nélkül