in

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezeti átalakulása

Magyarországon a katasztrófavédelmi jogszabályok változásait követően létrejött az egységes állami katasztrófavédelmi szervezet.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv, amely meghatározott ügyekben hatóságként jár el, ellátja a jogszabályokban részére meghatározott feladatokat, irányítja a katasztrófavédelmi kirendeltségeket és a hivatásos tűzoltóságokat, továbbá ellátja az önkormányzati tűzoltóságok felügyeletét, ellenőrzi az önkéntes tűzoltó egyesületek tevékenységét.

Békés megyében három katasztrófavédelmi kirendeltség jelenti az elsőfokú hatóságot, a másodfokút pedig a megyei igazgatóság. A Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője Kovács Krisztián tűzoltó alezredes úr, irányítása alá kettő Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tartozik. A szeghalmi tűzoltók vezetője Túri János tűzoltó őrnagy úr, Szarvason pedig Bíró Zoltán tűzoltó alezredes úr látja el a parancsnoki teendőket.

A Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség egységeit 192 alkalommal riasztották 2012. első negyedévében. A beavatkozások, tűzoltás, műszaki mentés, polgári védelmi feladatok, intézkedések és hatósági tevékenységek elsődleges célja továbbra is a lakosság védelme és a biztonság növelése, melyet kifejez a katasztrófavédelmi szervezet jelmondata: „Magyarország szolgálatában a biztonságért”.

Békéscsaba, 2012. április 17.

Tímár Tamás
tűzoltó százados
megyei katasztrófavédelmi szóvivő

Vélemény, hozzászólás?

120416nora

Találkozás egy régi szerelemmel

120417_1

Egy győzelem egy vereség