in

Ászok ásza

120426asz

68 város gazdálkodását vizsgálta az Állami Számvevőszék, köztük Szarvasét is. Polgármesterünk, Babák Mihály, kifejezett örül ennek, hiszen valami olyasmi ez, mint a pápai áldás, csak a pápa szerepét ezúttal korábbi országgyűlési képviselőnk, Domokos László alakítja. Természetesen akkor bír ez jelentős erővel, ha a jelentés jóváhagyja városunk gazdálkodását, ahogy Szarvasét is tette. Ötven város nem ilyen szerencsés, ők csődközeli helyzetben vannak.

120426asz

Annak ellenére, hogy Szarvas minden szempontból át lett világítva, és jóvá lett hagyva a gazdálkodása, az ÁSZ-tól polgármesterünknek mégis egy kis ejnye-ejnyét hozott a postás, amit postafordultával ki is kért magának a magas hivatalnál. Erre az volt a válasz, hogy ez egy sablon, mindenhova ezt küldik. Ilyen ez, ha tele van melóval egy hivatal.

Babák Mihály sorra vette, hogy mi okozhat kényelmetlen szituációkat a jövőben. A kötvénykibocsátásokból adódó pontos törlesztést nem látja veszélyben, bár hozzá tette, nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, milyen bevételekre teszi rá a kezét a kormány. Ha nem változik a kotta, akkor 2017-18-ig biztosított. A pénzt beruházások önerejére fordította a város, a fel nem használt összeget pedig bankbetétekben kamatoztatják. Az önrészbe fektetett pénzek további EU-s és kormányzati pénzeket fialtak.

Az Állami Számvevőszék jelentése innen tölthető le. Akinek az elolvasása után kérdése van, Babák Mihály polgármestert szívesen válaszol azokra.

Az, hogy egy ilyen sikertörténetet hogy lehet másképp is tálalni, jó példa a Magyar Nemzet online, vagy a HVG oldalán megjelent írás.

Vélemény, hozzászólás?

120426farago

Születésnapi kiállítás

120426asz

Nincs miért aggódnunk