in

A jobb védekezés döntött

120509kezi

120509keziÚjabb parázs hangulatú hazai mérkőzésen arattak győzelmet a szarvasi női kézilabdázók. Száva Flórián és Almási László tanítványai a begyűjtött két ponttal jó eséllyel pályáznak arra, hogy újoncként a tabella első felében zárják a bajnokságot.

Pedig a Szolnok elleni vasárnapi bajnoki első félideje nem teljesen a hazaiak elképzelései szerint alakult. A találkozó elején nem volt baj, hiszen gyorsan elhúztak két találattal, még két elhibázott hétméteres is belefért a „pakliba”, igaz a kapusról kipattanó labdából mindkét esetben sikerült gólt elérni. A problémák a játékrész hajrájában kezdődtek, amikor is 9 percen keresztül gólképtelennek bizonyultak a helyiek. Hiába védekeztek átlagon felül Csery Mónikáék, a támadásban elkövetett pontatlanságokat nem tudták kompenzálni, ezáltal minimális szolnoki előnnyel fordultak a csapatok.

Szünet után hamarjában visszavették a vezetést a házigazdák, akik rendre egy-két góllal jártak előrébb a szívós vendégeknél. Juhos Eszter kapuba állásával stabilabb lett a védelem, de a támadójátékba változatlanul sok hiba csúszott, ezért sem dagadhatott tovább az előny. A szolnokiak futottak az eredmény után, minden tőlük telhetőt igyekeztek megtenni az egyenlítés érdekében, így a második játékrész végig izgalmasan alakult, de a helyiek sikere mindent egybevetve nem forgott veszélyben.

Összességében egy változatos, kemény mérkőzésen, a jobb védőmunkájával billentette maga javára a mérleg nyelvét a szarvasi együttes.

Száva Flórián: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, mivel az ellenfelünk játékereje nem tükrözi hűen a tabellán elfoglalt helyezését. A feljavuló védőmunkánkkal gyűjtöttük be a két pontot.

Szarvasi NKK–Szolnoki KC 25–24 (12–13)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 200 néző. V.: Juhász, Szilágyi. Szarvas: Kasik – Ábrahám, Molnár 8, HAJDU 3, Janis 3, CSERY 6, Kovács F. 1. Csere: JUHOS (kapus), Blaskó, FARKAS K. 4, Farkas E., Fulajtár. Edző: Almási László, Száva Flórián. A Szolnok legjobb góldobója: S. Tóth 7.

Vélemény, hozzászólás?

120509majk

Újra tolják a májkot a Zebra Clubban

120509szie

Gyakorlósok futball sikere