in

Újra tolják a májkot a Zebra Clubban

120509majk

120509majkÁprilis 27-én, egy éves kihagyás után, újra útjára indult a nagysikerű Told a májkot tehetségkutató verseny. A 2012-es sorozatot is a már jól ismert nevek , a Fordított Fülek és a Baraka Egyesület szervezi. Idén is 5 elődöntője lesz, amit egy egész napos szentandrási- strandos döntő zár majd le.

Idén is rengeteg nevezés érkezett az ország minden pontjáról, sőt büszkén írhatjuk,hogy a határon túlról is, nagyon várjuk már a szabadkai és erdélyi csapatokat. A lebonyolítás rendszere változatlan, az elődöntőkből egy csapat jut tovább, akit az aznapi produkció után a zsűri választ ki. Zsűriként velünk lesz az NKS, a Hősök, Akkezdetphiai, S’10 records, Busa Pista, Dj Future, Bobakrome, Zomblaze és Funktasztikus.

Újítás, hogy két külső helyszín is helyet kapott, így a szarvasi Zebra Clubbon kívül, Kondoroson és Békésszentandráson lesz egy-egy elődöntő. Természetesen ezeken a helyeken is, mint Szarvason, minden esetben INGYENES a belépés. Itt kell megemlíteni még, hogy miért folyik majd a harc, mi is a tétje eme rendezvénynek. Az első helyezett egy Tokaj Hegyalja fellépési lehetőség mellé klipforgatást nyer, illetve egy studio set-et. A második is mehet Tokajba pincézni plusz vokál mikrofonoknak is tulajdonosa lesz. Emellett persze sok-sok különdíjra tehetnek szert még a versenyzők.

A bevezető után térjünk rá az első elődöntőnkre, ahol Boney, a Smilerzz, a Brotherhood és Pepytó küzdött meg egymással és próbálták meggyőzni az ezen az estén zsűriző NKS-t, hogy őket juttassák a döntőbe. Bátran kezdtek bele a versenyzők, és a közönség szintén érdeklődően fogadta őket, az utóbbiaknak mondjuk könnyebb dolguk volt, hiszen a klub által biztosított sörakció révén, hamar el lehetett érni a partihangulatot. Miután a fellépők sikeresen túl voltak az előadásukon, és megkapták a minden esetben építő kritikát a sörcsap is izzani kezdet.

Majd az est fő műsorszáma következett, színpadra lépett a zsűri, akikben soha nem szoktunk csalódni, kőkeményen „tolták a májkot” a megszokott, magas színvonalon. A koncertjük után kihirdették a győztest, aki a derecskei Pepytó lett. Erőteljes szövegelés, a dinamika, a színpadi mozgás volt az, amiért ő a többiek elé került.

Pepytó tehát már biztos döntős, de hogy ki követi, az majd május 11-én kiderül. A zsűri a méltán népszerű Hősök lesz. Versenyezni a Zodiac az  Eleven a Nosztrakrú és Kali Mc fognak. Tehát nem elfelejteni, hogy péntek, Szarvas Zebra Club, Told a májkot második elődöntő. Ja, és már melegszik a sörcsap!

Köszönjük támogatóinknak a segítséget!

Zebra Club, Szarvas és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet, Borsodi Hegyalja Fesztivál, Cervinus Hostel, Rádió Szarvas, Szarvasi Agrota Kft, Pöttyös Pub, Wacum Airs, hiphop.hu,

A rendezvények a TÁMOP-5.2.5/B-10/2-2010-0042 számú pályázat keretein belül valósulnak meg.

Írta: eckert

Vélemény, hozzászólás?

120508varga

Küzdelem, gólöröm, könnyek

120509kezi

A jobb védekezés döntött