in

Nyolcszor tíz fürge ujj

120516vajda

120516vajdaHét ügyvitel szakmacsoportos leány és egy informatika szakmacsoportos fiú képviselte a Vajda Péter Intézményt azon az országos versenyen, amelyet Bu-dapesten rendeztek 2012. február 25-én.

A gépírás versenyfeladat egy 30 perces sebességi másolás volt, amelyben 3 ez-relék hibahatáron belül kellett dolgozni ahhoz, hogy sikeres legyen a dolgozat. A gépírók teljesítményét leütésszámban mérik, a végső mennyiségből hibánként 100 leütést vonnak le. Az így kapott nettó leütésszám adja meg a végső sorrrendet. A 62 versenyző között ott voltak a vajdás diákok: Nádudvari Enikő, Rimavecz Enikő és Körösfalvi Dávid.

A szövegszerkesztés versenyen a diákok a korrektúra nélküli szöveget fájlban kapják. A körülbelül 150-200 korrektúrafeladatot tartalmazó szöveg alapján a képernyőre vitt szövegben 10 perc alatt a lehető legtöbb korrektúrát kell elvégezni meghatározott sorrendben. Követelmény: 10 perc alatt legalább 60 korrektúrafeladat megoldása. Minden megoldott korrektúra 100 pont, hibás vagy hiányzó korrektúra mínusz 250 pont. A sorrendet a pontérték nagysága adja. Valamennyi szarvasi versenyző magasan túlszárnyalta a követelmény: Brlás Georgina 2 hibával oldott meg 116 korrektúrát, ezzel az országos 5. helyezést érte el. Szuhaj Kitti 109 megoldott korrektúrájában csupán egy hibát ejtett, így a 7. helyet, Zelenák Dóra 113/4 hibás dolgozatával a 9. helyet, Bertók Bernadett 112/6 hibás versenymunkájával a 10. helyezést érte el. Nádudvari Nikolett, Tóth Veronika és Rimavecz Enikő is sikeres dolgozatot készített.

A versenyzők felkészítő tanárai: Harmati Ágnes és Tóthné Jansik Erzsébet.

Az ország legjobbjai között sikeresen szereplő fürge ujjú diákok tudása, eredményei bizonyítják, érdemes a Vajda Péter Intézményben megismerkedni e szakterület rejtelmeivel.

Tóthné Jansik Erzsébet

Vélemény, hozzászólás?

120516danko

A várva-várt M44-es számú gyorsforgalmi út

120517erpe

Nyugdíjasok megint…