in

A mi szemétdombunkon kapirgáltak

120520szemet

120520szemetA délutáni testületi ülésre a KOMÉP melletti szeméttelepen tartottak kapirgálós bemelegítést Babák Mihály és a Képviselőtestület tagjai. Polgármesterünk otthonosan mozgott, hiszen 1998-ig a KOMÉP kommunális és városüzemeltetési ágazatvezetője, igazgatóhelyettese volt, hozzá tartozott a hulladékkezelés is. De félre téve a viccnek szánt viccet, az Ipartelep úti szeméttelepen adtak egymásnak és a sajtónak találkozót a testület tagjai csütörtökön ebéd után. Magunkon végignézve inkább ebéd előttre kellett volna időzíteni a bejárást, nagy segítség lett volna egy fogyókúra kezdetéhez. Az orrfacsaró “illat, szag, vagy mondjuk ki, bűz” régóta megkeseríti a környéken élők életét. Legutóbb, mikor május 1-én a Hagyományőrző Fúvószenakart elkísértem reggeli ébresztőjére, az Ipartelep mögötti házsorra fordulva elképedtem, hogy milyen messzire nyúlik a régi szeméttelep. Ennél már csak az volt megdöbbentőbb, hogy milyen magas a hulladékhegy.

A szervezett hulladékszállítás 50 éve kezdődött, mondta Babák Mihály polgármester. Néhány éve a szarvasi szemét az 1,3 milliárdból létesült gyomaendrődi hulladéklerakóba kerül, amiben mi is tulajdonrészesek vagyunk.  Jelenleg csak a hulladék átrakása és válogatása történik itt, így sor kerülhet a régi szeméttelep rekonstrukciójára. Ennek során az 5-6 hektáros szemétkupacból egy 27000 négyzetméteres, kilenc méter magas domb lesz kettes rézsűvel.

A 113 millió forint költségvetésű munkák januárban kezdődtek. A munkát a Duna Aszfalt Kft. nyerte el, ami szarvasi alvállalkozókat is alkalmaz. Jelenleg a hulladék összetolása folyik, dolgoznak a földmunkagépek a domb tetején. A munkálatok végén homokos kavicsvédelemmel, takarófóliával és földdel lesz beborítva, hogy ne erodáljon és a kellemetlen szagok is megszűnjenek. Az utolsó lépés a fásítás lesz. A végén meg fog felelni a legszigorúbb környezetvédelmi feltételeknek. Bűz elűzve.

Vélemény, hozzászólás?

120520atleta

Sikeres évet zártak junior atlétáink

120521foci

Megoszló vélemények