in

Megoszló vélemények

120521foci

120521fociÉrdekes és véleményeket megosztó mérkőzésen van túl a Szarvasi FC csapata, ami jó példa arra is, hogy ugyanarról az oldalról is lehet másképp látni egy meccset.

A hazai csapat harcosan, bár kicsit megilletődötten kezdett a vendégekkel szemben. Ezt jelzi, hogy az első tíz percben két olyan támadást is vezettünk, mindkettő a 28-cassal játszó Kristóf, amiből semmi sem lett, mert nem volt kinek beadni a labdát. A két helyzet szinte ugyanarra a koreográfiára zajlott. A fiatal szarvasi játékos labdát szerzett, jól tartotta meg, átvitte a védőkön, beadta, de a társak talán nem bíztak abban, hogy a tököli védelem ilyen módon átjárható, nem követték az eseményeket. A beadásnál egy ember közül tudott választani Kristóf, de sajnos a passz sem sikerült pontosra.

A 25. percben a bíró tizenegyest ítélt ellenünk. Bár Szabó kapus rajta volt, a kapufa segített rajtunk. Alig telt el nyolc perc, a vendégek ekkor már bevették a hálónkat, ám Orosz játékvezető nem adta meg, határozottan továbbot intett. A következő támadásnál a védelmünk gyeptrágyát csinált a tököli támadóból, de a bíró nem akart két büntetőt adni tíz percen belül.

Sajnos érett az első vendég gól, amit a 38. percben be is kaptunk. Egy fejes pont befért a jobb kapufa és Szabó kapus keze között, pedig ezen is rajta volt kapusunk. Két percre rá olyan szép ollózást láthattunk, amit ritka ebben az osztályban. Ha beakadt volna, akkor is illett volna megtapsolnunk, ha mi kapjuk. Szerencsére nem ez történt, így az első félidőről 0:1-es állásnál mehettek pihenni a csapatok.

A második félidő második percében Orosz bíró megint ítélt ellenünk egy büntetőt. Az ítéletvégrehajtó éppen oda rúgta a labdát, mint az előzőt, ám Szabó Balázs jó irányba és magasságban indult el, és kiszedte az alsó sarokból, majd a védőink tisztáztak. A vendégek nem adták fel azt a szándékukat, hogy kitömik a kapunkat, ha büntetőből nem megy, akkor akcióból. Egy perc sem telt el kapusunk bravúros védése óta, mikor megrezdült a hálónk, de a spori nem adta meg.

A 63. percben Somogyi bedobásából Klimaj első labdaérintésével gólt rúgott. Megtört az átok csatárunkon. Egyébként Janó bedobásai világrekordgyanúsak. Hihetetlen, de ezen a mérkőzésen is a felezőtől alig néhány méterről bedobta az ötös környékére a labdát. A vendégek nem értették, hogy mi történik, mert a felállás a következő volt: Somogyi a félpálya közelében labdával a kezében, majd negyvenméternyi üres tér, majd a tizenhatoson belül szinte mindegyik szarvasi. Hihetetlen, mekkorát tud dobni!

20 perccel a mérkőzés vége előtt ismét gólt kaptunk, amit megint nem adott meg a bíró lesre  hivatkozva, ám egy perc múlva megint a hálónkba volt a labda, de ekkor már nem talált mentséget a spori. 1:2. Ez lett a mérkőzés végeredménye is.

Szarvasi FC—Tököl 1—2 (0—1)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés, Szarvas, 200 néző. V.: Orosz. Szarvas: Szabó B. — Benczúr (Murvai), Petykó, Pákozdi, Csellár — Mike, Bakró, Furár (ifj. Somogyi) — Klimaj, Piti (Styecz), Kristóf. Edző: Somogyi János.

G.: Klimaj a 63., ill. Langó a 38., Balogh Z. a 70. percben. Jó: Szabó B. (a mezőny legjobbja), Mike, Klimaj, ill. Kóré, Telegdi, Riedl.

Somogyi János: — Nem elég, hogy könnyűek vagyunk ebben az osztályban, valamiért nem vagyunk szimpatikusak a játékvezetőknek sem. A játékosaim hozzáállásával elégedett vagyok.

Jelen sorok írója szerint Somogyi mesternek jelen esetben egy szava sem lehet a bíráskodásra. Nem emlékszem olyan mérkőzésre, hogy három gól ne adtak volna meg, ill. ezek mellé még egy megítélhető büntetőt sem intettek be.

Bár Somogyi mester nem emelte ki a jók közé Bakrót, aki a középpályán fontos labdaszerzésekkel segítette a hazaiakat, ill. akasztotta meg a vendégek támadását, és aki elég technikás ahhoz, hogy meg is tartsa a megszerzett labdát. Két fiatal, Pákozdi és Styecz kátéka nézett még ki jól a korlát mellől. Szabó Balázs pedig Isten áldása volt védéseivel, különben akár ötöt is kaphatott volna, és még akkor is a jók között lenne felsorolva.

Vélemény, hozzászólás?

120520szemet

A mi szemétdombunkon kapirgáltak

120521nyelv

A leghatásosabb fegyver