in

Sarvaš és Szarvas

120527jobbik

Egy horvátországi település, Sarvaš, adta az apropóját a Jobbik pénteki sajtótájékoztatójának. Samu Tamás Gergő rábukkant egy Eszéktől néhány kilométernyire levő településre, amivel a névazonosság miatt szeretné, ha városunk hivatalosan is felvenné a kapcsolatot a szlavóniai településsel. Az 1200-1300 lakosú Sarvašt többségében szerbek lakják kisebb horvát és elhanyagolható magyar populáció mellett.

120527jobbik

Samu Tamás Gergő felvette a kapcsolatot az ottani tanács vezetőjével, aki biztosította arról, hogy ha hivatalos megkeresés érkezik felőlünk, akkor állnak a testvérvárosi kapcsolatok elébe. A Jobbik helyi alapszervezete megtárgyalta a kérdést és megbízta Gajdos Attilát, a párt által a szarvasi testületbe delegált képviselőjét, hogy vigye a hivatalos plénum elé.

Gajdos Attila biztosította a szarvasiakat, hogy a következő ülésen javaslattal fog élni. Vállalják, hogy a saját költségükön kiutaznak a szlavóniai Szarvasra, és vállalják a kapcsolatteremtés feladatát.

Végezetül kérték a szarvasiakat, hogy látogassák meg a június 3-án a történelmi Magyarország közepénél rendezésre kerülő programjukat, amin délelőtt inkább családi, délután politikai programok lesznek, de lesznek zenei programok is. A rendezvényre eljön Gubík László is, az első szlovákiai magyar, aki a nyilvánosság előtt vállalta a magyar állampolgárság felvételét.

Vélemény, hozzászólás?

120527hunyadi

Nők kézikönyve szurkolóknak

120528benka

Nagy szikibagoly