in

Irány telki, az ORSZÁGOS DÖNTŐ !

120608foci

Az MLSZ-Bozsik intézményi labdarúgó program megyei sorozatában a 2011/2012 tanév őszi és tavaszi eredményei alapján a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola fiú csapata a 2001-es születésűek korosztályban bejutott a megyei döntőbe.

A 2012. május 15.-én lebonyolított döntőt a megye körzeti és területi tornáin legjobbnak bizonyult 8 csapat játszotta.

Résztvevők: Gyula, Medgyesegyháza, Dévaványa, Mezőberény, Békéscsabáról 3 iskola és Szarvas (Benka).

120608foci

Csapatunk tagjai: Mojzsis Martin, Rohony Márk, Pásztor Máté, Buzás Bálint, Farkas Erik, Borbély Dávid, Laluska Gergő, Iványi Máté, Zvara Levente

Edző: Bencsik János

Mivel városunkból a többi intézmény nem indított a sorozatban csapatot, ezért alakulatunk lényegében megegyezett a Szarvasi FC korosztályos csapatával melyet a nevezési szabályok lehetővé tettek.

A résztvevő csapatokat 2 csoportba sorsolták.

A mi csoportunkba a Medgyesegyháza, Békéscsaba Petőfi iskola és Gyula alakulata került.

A sorsolás részben kedvezett nekünk, mert az örök rivális és jó játékerőt képviselő Mezőberény csapatát elkerültük, így bíztunk benne, hogy a másik ágon szereplő gárdákat fogja szomorítani.

Elég gondot okozott az részünkre hogy pont ugyanebben az időpontban, de legalább szintén Békéscsabán került megrendezésre a Diákolimpia atlétikai megyei döntője, melyben 2 játékosunk (Borbély d., Zvara L.) is érintett volt, így két helyen kellett egyszerre helytállniuk.

Első cél a csoport első két helyezésének megszerzése volt, mert az már elődöntőt jelenthetett, utána már bármi megtörténhet és talán véget ér az atlétika verseny is.

Mérkőzések:

1, Szarvas – Medgyesegyháza: 4 – 1

Gól: Pásztor M (4)

Kicsit leegyszerűsítve írhatnánk Pásztor Máté – Medgyesegyháza 4-1, de ez nem lenne igaz, mert Máté rendkívüli eredményességéhez saját jó formáján és gólérzékenységén kívül kellett a csapat rendkívüli akarása és támogatása is.

Ennél jobb kezdés nem is lehetett volna, mely a hiányzók ellenére is megadta az alaphangot és önbizalmat.

2, Szarvas – Békéscsaba Petőfi iskola: 0 – 2

Ezt a meccs az edzői taktikáról szólt. Az atletizálók hiányában természetesen nem volt cél a vereség a csoport erős csapata ellen, de a kulcsjátékosok tudtak többet pihenni, illetve mindenki játéklehetőséghez jutott. A mérkőzés ezektől függetlenül viszonylag szoros lett, és nem kellett szégyenkeznünk.

3, Szarvas – Gyula: 8 – 0

Gól: Pásztor M (2), Zvara L. (2), Borbély D. (2), Iványi M, Farkas E.

Ezt a meccset meg kell nyerni, mert ha nem, teljesen értelmetlenné válik az előző meccs taktikázása.

Az atlétika verseny szereplői végre csatlakoztak a csapathoz, teljes a létszám.

A meccs egyszerű, de nagyszerű véget ért, beindult a szarvasi úthenger és nem volt megállás a csak néhány percig bizakodó ellenfélnek.

MEGVAN az elődöntő !!

ELŐDÖNTŐ:

A döntőbe jutást keresztjáték győztese kapja jutalmul. Mi mint csoport másodikak a másik ág győztesével a Békéscsaba Belvárosi iskolával játszhattunk.

A legjobb 4 csapat között a 3 Békéscsabai iskola és Szarvas szerepelt, mely komoly fegyvertény és elismerés részünkre.

Szarvas – Békéscsaba Belvárosi iskola: 3 – 2

Gól: Borbély D., Pásztor M., Zvara L.

Ez már ki-ki meccs, itt nem lehet taktikázni. Nem is kellett. A két csapat hasonló játékerőt képviselt, igen színvonalas mérkőzést vívott. A gólok felváltva estek, a vége előtt 2-2 volt az eredmény, de az utolsó percben rúgott szép gólunkra az ellenfél már nem tudott újítani, válaszolni.

MEGVAN A DÖNTŐŐŐ !!!

DÖNTŐ:

Hát ez igen érdekes lesz, a döntőben a Békéscsabai Petőfi iskolával találkozunk ismét, akivel már a csoportkörben azt a bizonyos „taktikus” meccset játszottuk. Reméljük egy kicsit elbizakodottak lesznek, ez még jól jöhet nekünk.

Szarvas – Békéscsaba Petőfi iskola: 1 – 1

Gól: Pásztor M.

A meccsről nehéz írásban képet adni, azt látni kell. Az ellenfélen látszott némi meglepetés, nem erre a Szarvasi csapatra számított, emlékezett. Viszont hamar megtanultak tisztelni minket, mivel nem igazán találta az ellenszert. Pásztor Máté megrúgta a szokásos, de most igen fontos gólját, melyre a Csabai fiúk is válaszoltak. Így a rendes játékidőben eldöntetlen maradt a kérdés, hogy ki képviseli megyénket az országos döntőben.

A döntés a 3-3 büntető rúgásra maradt, mely nem biztos hogy igazságos módszer de ez van a szabálykönyvben megírva.

Mindenki tette a dolgát, vagy lehet hogy jobban akartunk, vagy koncentráltunk és ezért a szerencse is mellénk állt.

Zvara Levi és Borbély Dávid berúgta, de a háromból két Csabai fiú viszont kihagyta, melyben elévülhetetlen érdemeket szerzett a végig jól védő kapusunk Rohony Márk „szemmel verése” is. Ezek után a harmadik rúgásra részünkről nem volt szükség.

MEGVAN AZ ORSZÁGOS DÖNTŐŐŐŐŐŐŐ !!!!!!!!!!

Ez az eredmény a jó egyéni teljesítmények mellett a csapat kiváló munkájának köszönhető.

A csapat egy része már tavaly is hasonló sikert ízlelhetett, mikor a Diákolimpia országos döntőjébe szerepelt Fonyódon.

Idén az MLSZ-Bozsik intézményi program országos döntője 2012. június 09.-én szombaton Telkiben (az MLSZ edzőközpontjában, ahol a válogatott is felkészül) kerül megrendezésre a 20 megye legjobbjainak részt vételével.

IRÁNY TELKI, MEGYÜNK !!!

Köszönjük a szülők mindvégig lelkes és odaadó támogatását valamint az események dokumentálásában nyújtott segítségét (Mojzsisné Böbe, Borbély Zoli, Bencsik J.edző).

Hajrá fiúk ! Hajrá SZARVAS !!!

Vélemény, hozzászólás?

120607hatar

HATÁRTANUL! a Duna mentén

Visszaélés kábítószerrel – bódult állapotban vezetett, őrizetbe került egy békéscsabai férfi