in

Avatóra készülődve

120611katolikus

120611katolikusA hétvégen került megrendezésre a Szarvasi Szent Klára Római Katolikus Templom avatásának 200. évfordulójára rendezett, „1812 és kora” című konferenciasorozat tizedik, egyben utolsó előtti előadása. A helyszín természetesen ezúttal is a Tessedik Sámuel Múzeum díszterme volt.

A szombati előadáson Szegheő József piarista tanár a a lelki élet mestereiről beszélt, de előtte természetesen ezúttal is a zenéé volt a terep. Sebők László, a Chován Kálmán művészeti alapiskola növendéke egy Mendelssohn művet adott elő zongorán, majd jöhetett Szegheő József előadása, amiben vissza-visszatért Tessedikhez, sőt, felolvasott egy részletet az evangélikus főgimnázium szigorú szabályzatából, amit a vallás szigorával párhuzamba állítva szükségesnek tart a későbbi élet minőségének érdekében.

Következő, és egyben utolsó alkalomkor, július második szombatján, 14-én a helytörténetről lesz szó. Az előadó Dr. Molitorisz Pál nyugalmazott ügyész, helytörténész lesz.

Megelőzi ezt július 8-án, vasárnap, a 9 órai szentmise után a sisak darus beemelése. Erre az alkalomra, Seidl Ambrus lelkész tájékoztatása alapján, a Békésszentandrási Sörfőzde egy új, indiáncseresznyés sört készít. Ezt az érdeklődők megkóstolhatják majd a templom előtti téren, valamint ez alkalomból 800 adag babgulyást osztanak ki a rászorulóknak a Máltai Szeretetszolgálat segítségével.

Vélemény, hozzászólás?

Találkoztak az MKPK Állandó Tanácsa tagjai, valamint a református és evangélikus egyházak püspökei

120612kovacskati

Az eső és én