in

A legfőbb törvény

120616muller

120616mullerEz a kezdete és vége mindennek, nem vitás. Mégis: mi újat lehet erről elmondani még??? Hiszen ismerjük, megéljük, adjuk és kapjuk, meghatározza cselekedeteinket, életünk minden pillanatát. Tényleg, lehet erről újat mondani?

Igen, a leghatározottabban állíthatom. Hiszen minél többet olvasunk róla, annál inkább rájövünk, hogy nagyon keveset ismerünk még belőle, és valószínűleg az egész életünk is kevés lenne megismerni és kiismerni a szeretetet. Hiszen ki látott még olyat, hogy van valamid, amiből ha minél többet adsz, annál több lesz neked. Ez felülírja az általunk ismert legnagyobb fizikai törvényeket is. És éppen ez a szép benne.

Müller Péter Szeretetkönyvét ajánlom figyelmetekbe. Müller Péter olyan író, gondolkodó, akitől bátran tanulhat mindenki: kamasz és aggastyán egyaránt. Olyan varázslatosan fűzi egymáshoz a szavakat, hogy az üzenet kristály tisztán eljut mindenkihez, érthetőn és üdítően. Olyan az ő írásait olvasni, mint nyári hőségben egy pohár hűvös víz: életet ad, örülni tanít a legegyszerűbb dolgoknak és a lényünkbe ivódik. Hadd idézzem a könyv ajánlóját:

A Szeretetkönyv továbbvisz a sorsproblémák, az önmegértés és a másik ember megértésének útján. Ahogy a Jóskönyv, a Szeretetkönyv is beszélgetőtárs. Ismeri a kérdéseinket, vívódásainkat. Az író tudja, hogy amikor a nő-férfi kapcsolatról, a szexualitásról, az anya-gyerek viszony nehézségeiről, az Istenszeretetről, a magány feloldásáról, szeretteink elvesztéséről faggatjuk, ezek a kérdések igazából mindig a szeretet egyetlen, legnagyobb kérdésére vezethetők vissza. Tudja, hogy minden gondunk mögött igazából ez az egyetlen szó rejlik, ezért evvel szólít meg. Szeretni segít.

Nóra

{jomcomment}

Vélemény, hozzászólás?

120616benka

Egy szülő elmélkedése a Benka óvodáról

120617romer

Akinek rózsás a lelke