in

Ballagás és tanévzáró

120620benka

120620benkaA Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola ballagó diákjait az Ótemplom harangja utolsó közös sétára hívta szombat reggel.

Nehéz volt a búcsú, hiszen a szívünkhöz nőttek azok a kisdiákok, akik az elmúlt években a szemünk  láttára cseperedtek ifjakká. Bízunk benne, hogy a sok-sok törődés és útmutatás eredményeként sikerült a tudás alapjaira, a hitre és az emberségre megtanítani nyolcadikosainkat. A végzős diákjaink bölcs gondolatokat osztottak meg ünneplő gyülekezetünkkel. Minden tanítványunkból egy-egy személyre szabott emlékkel, gondolattal köszöntünk el, s megajándékoztuk őket egy csodás Áldáskönyvvel. Két legkiemelkedőbben teljesítő diákunk, Babák Botond és Janecskó Liliána vehette át a névadóról elnevezett Benka-díjat.

Istentiszteletünkön köszöntünk el Ribár János esperes úrtól, akinek az Ótemplomi Egyházközség és iskolánk közössége is sokat köszönhet, hiszen az lemúlt 12 évben sokat tett intézményünk közösségéért, az evangélikus szellemiségű egyházi nevelésért.

Babák Mihály Polgármester Úr Szarvas Város Képviselőtestülete nevében, sokéves áldásos tevékenysége jutalmául nyújtotta át esperes úrnak a Közművelődésért járó díjat.

Kívánjuk, hogy valamennyi végzős diákunk életét Isten áldása kísérje további életútján.

Molnár Istvánné

Vélemény, hozzászólás?

120620kalaka

Költészet + zene = Kaláka

120621hcs

A jövő klasszikusa