in

Átadták a civil fészket

120622civil

120622civilA tegnapi nap folyamán átadásra került a Damjanich utcai óvoda helyén a Civil Központ. Az eseményen megjelentek a környék polgármesterei és a civil szervezetek képviselői, valamint Dankó Béla országgyűlési képviselő.

Nem volt könnyű szülés, de a magyar pályázati rendszer útvesztőjében csak sikerült az utolsó igényelt forinthoz is hozzájutni. A 22,5 millió forintos összegért már 2009-ben folyamodtak a térség civil szervezetei, de csak 2011 áprilisában került pont az i-re, ugyanis egy kerek millióval kevesebbet ítéltek meg odafent, ami a hazai csapatot képviselő Mihaleczné Kovács Mária és Sonkolyné Szekerzés Margó szerint jogtalan volt. Perre mentek, megkapták. Szükség is volt rá, mert ember tervez, az idő vasfoga végez, a felújítási munkálatok során derültek ki a beruházást befolyásoló problémák.

Az elnyert összeg nem csak a rekonstrukciót, hanem az asztalokat és a székeket, valamint az irodai berendezéseket is magában foglalta, valamint csökkenő mértékben három év működési költségére is fedezetet nyújt. Az épületben kialakításra került egy foglalkoztató és egy nagy kiállító terem, két irodahelyiség, valamint egy nagy raktár, ami még akár disznótorra is alkalmas.

Vélemény, hozzászólás?

120621konyv

Kis könyv, nagy meglepi…

120622benkaovi

Zöld programok a Benka Óvodában