in

Újra van esperesünk

120624esperes

120624esperes1942-ben volt utoljára esperes-avató Szarvason. A hosszú szünet után Lázár Zsolt evangélikus lelkészt iktatták be esperesi beosztásába szombaton az Evangélikus Ótemplomban, ugyanekkor Madarász Gézát az egyházmegyei felügyelővé avatták. A két fiatalember Ribár János nyugalmazott esperest és Koszorús Oszkár nyugalmazott egyházmegyei felügyelőt váltják hivatalukban.

Az egyházi méltóságokon, Ribár Jánoson, Gáncs Péter püspökön, Lengyel Annán, a Déli Evangélikus Egyházkerület felügyelőjén és több más egyházi vezetőn kívül az esemény megnyitóján már a padsorokban ült, Erdős Norbert kormánymegbízott, dr. Dancsó József orosházi polgármester, Besenczy Zoltán alpolgármester. Kicsit késve érkezett Dankó Béla országgyűlési képviselő, – elnézhette az M44-es gyorsforgalmi út szarvasi lejáróját, – valamint polgármesterünk, Babák Mihály, akinek ez már szinte a védjegyévé vált.

Lengyel Anna szerint jó döntés volt a két fiatal választása, akik hat évre nyertek mandátumot. A felügyelőnő reményét fejezte ki, hogy ezekben a hatéves választási ciklusokban nem kezdődik, hanem folytatódik valami, ami a folyamatos fejlődés alapja lehet.

Lázár Zsolt székfoglaló beszédében kedvenc filmjéből, a “Ha eljön Joe Black” címűből, Anthony Hopkins szájából választott idézetet: “éljetek oly boldogan, ahogyan éltek, egy reggel ébredjetek azzal, hogy nem kívánhattok többet”. Lázár Zsolt elmúlt 12 szarvasi évére visszatekintve elmondta, sok minden megtapasztalt szolgálata során. Megtapasztalta, milyen egy sír mellett állni, együtt sírni a rokonokkal, esketni, keresztelni, hittanórákat tartani, szeretetszolgálatot vezetni, egy iskolát elindítani, de azt is, hogy milyen egy város közéletében lelkészként részt venni, majd Soli Deo Gloria, egyedül Istené a dicsőséggel fejezte be székfoglalóját.

A benkás diákok és az ótemplomi énekkar rövid műsorral köszöntötték Lázár Zsoltot, majd hivatalba lépésének alkalmából Babák Mihály polgármester a város kitűzőjét ajándékozta az esperesnek.

Vélemény, hozzászólás?

120618vamos

Könyvet Apának!

120624simonfiala

Keskeny volt a Körös