in

A telt ház receptje

120625padlas

120625padlasVedd elő a sikeres szerzőtrió (Presser – Sztevanovity – Horváth) több mint egy évtizede közönségsikerrel játszott zenés játékát ( A padlás). Porold le, és bízd rá egy tehetséges rendezőre, aki már e téren bizonyított (Tompagábor Kornél). Ha lehet, válassz olyan társulatot, amelynek tagjai legalább énekelni tudnak, és lelkesen játszanak. Legyen legalább egy anekdotikus figura (Témüller házmester). Dobj be néhány aktuális megjegyzést, nem baj, ha néha kissé erőltetett is, zabálják a nézők. Vidd ki a még mindig újdonságnak számító szarvasi Vízi Színpadra, kész a siker.

Ha valaki nem látta volna, a cselekmény így foglalható össze: Elhanyagolt, elfeledett mesehősök szellemei keresik a helyüket a világban. Az adott padláson vélik megtalálni, de végül a földi kalandok után elindulnak egy távoli bolygóra. Közben táncolnak, énekelnek, még egy kicsit játszanak is.

Ez történt Szarvason 2012. június 23-án. Az eredmény: közönségsiker, telt ház, vastaps, ráadás. Kellemes nyár esti szórakozás.

– F –

Vélemény, hozzászólás?

120626muzeumok

Éjszaka a Múzeumban

Fotópályázat “Fókuszban Békés megye” címmel