in

Civil buli a ligetben

120727civil

120727civilA civilek későn kelnek, derült ki ez szombat reggel a Víziszínpadon. Kivéve a koránkelő civilek, akik a zenészekkel és a mojorettesekkel és a környék polgármestereivel próbáltak az érdeklődés látszatát fenntartani. A színpadon Babákmesterünk, Polgár Misi megköszönte Mihaleczné Kovács Máriának a Körös-szögi Civil Fórum Egyesület élén töltött elmúlt 10 évet, akinek a szarvasi civil élet felvirágzásához komoly köze van. A család után a legfontosabb egységek az ember életében a civil csoportok. Vannak itt pártok is, mondta polgármesterünk, de azokat felejtsük most el. Ha száz felé húzunk, a szekér sem megy előre, tette hozzá, majd fejet hajtott a civilek előtt és átadta a szót Mihaleczné Kovács Mária utódjának, Hévízi Róbertnek, hogy miután megoldotta a szél vs. mikrofon problémát, átvehesse azt a vándorzászlót, amihez a továbbiakban annyira ragaszkodott, hogy mindenhová – mivel vándorzászló – magával is vitte, és aminek visszaszerzéséért komoly civilerőforrásokat mozgósítottak a szervezők. De sok civil polgármestert győz, a zászlót megszerezték.

A Civil Nap az Erzsébet-ligetben folytatódott, ahol a köröndön a civil egyesületek sátrai várták a látogatókat. A színpadi programok során bemutatkozott Békésszentandrás és a jövőévi díszvendég, Csabacsűd is, de felléptek a Gyöngyösi Játékszín dívái is.

A délután folyamán átadták a rögtönzött gépíróverseny legváltozatosabb kategóriákban odaítélt díjait, majd a legcivilebb civilek emelhették a magasba serlegüket. Az idén a Mozgáskorlátozottak Szarvasi Egyesülete, Szarvas Város Barátainak Köre, a csabacsűdiek ill. a patkolókovács mester kapott emléklapot. A három dobogós az idén a Gépírók Szarvasi Egyesülete, a Körösszögi Hagyományőrző Csikós Egyesület, valamint a békésszentandrási közös sátor lett. Végül a vándorzászlót a megkapta a 2013-as házigazda nevében Csabacsűd polgármestere, Molnár József.

Vélemény, hozzászólás?

120726haki

A Kínai Halászati Akadémia vezetőinek látogatása a HAKI-ban

120727finn

Et Cetera et Ótemplomi Kórus