in

Megszólaltak a tűzzománcok

120802tuzzomanc

120802tuzzomancHárom nővér, három művészeti ág. Bár hármuk közül csak Zilai Gabriella, a képzőművész állít ki a Tessedik Sámuel Múzeum földszinti termében, két testvére, Zilai Györgyi szoprán énekművész, Zilai Izabella balettművész, vers- és meseíró is aktívan részt vett azon a megnyitón, amit helyszíni szakértőnk a közelmúlt legprofibb megnyitójának nevezett. Zilai Gabriella képzőművész Attitűdök című tűzzománcokat bemutató kiállításának egyrészén szarvasi részleteket ismerhetünk fel, a többin virágokat, portrékat, lovakat láthatunk.

Az eseményen kísérőjük, Gál Edit muzeológus, a család régi barátja, a gyöngyösi Mátra múzeum történésze és nem utolsó sorban Gyöngyös Város Barátainak Köre elnöke, mutatta be a kiállítót és munkáit, beszélt a tűzzománcozás történetéről.

A megnyitó fényét Zilai Gabriella két testvére emelte. Zilai Görgyi koncerténekes operettrészletet énekelt, feltehetőleg a képek hangulatához igazította választását. Zilai Izabella balettművész, vers- és meseíró erre az alkalomra írt, szarvasi elemekkel tarkított – Víziszínház, mocsárciprus, Bolza-kastély arkangyalok, korona – versét olvasta fel.

Vélemény, hozzászólás?

120801szonda

Parasztromantika a tablókon

120802pmh

Átalakul a teljes intézményrendszer