in

Autós túra feladatokkal, nyereményekkel

120809trophy

Május óta elnöke a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesületnek Hodálik Pál, s ebben a minőségében első alkalommal tartott sajtótájékoztatót augusztus 6-án, hétfőn délután Szarvason, a Liget Hotelben. A sajtótájékoztatón részt vettek még az egyesület munkatársai, Zsurzsucz Edina és Botos Edit, valamint Mihály Mariann, a Körösmenti Turisztikai és Kulturális Egyesület titkára. A sajtótájékoztató pedig egy turisztikai pályázat nyomán létrejött attrakciót, a Körös Körül Trophyt volt hivatva beharangozni.

120809trophy

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat pályázatán 2,5 millió forintot nyert az egyesület egy autós túra megrendezésére, a szarvasi, békési és békéscsabai kistérségek területén. Amint Hodálik Pál elmondta, a három napos, augusztus 24-től augusztus 26-ig rendezendő versenyre 4 fős baráti társaságok nevezését várják (praktikusan 2 hölgy és 2 férfiú), akik rendelkeznek gépkocsival és legalább két érvényes jogosítvánnyal. A Szarvasi Vízi Színház elől rajtol majd a mezőny, első nap Szarvas mellett Kétsopronyba, Örménykútra, Hunyára, Békésszentandrásra, Kardosra, Tarhosra, Csabacsűdre ellátogatva Békéscsabára kell eljutni a versenyzőknek. Minden településen meg kell oldani egy-egy – inkább ügyességi – feladatot, melyekről a versenyzők is csak a helyszínen tudják meg a részleteket. Békéscsabán az első napon vacsora és zenés szórakoztató program várja. Másnap 10 órakor indul tovább a mezőny, hogy Békés, Kondoros, Telekgerendás, Doboz, Csárdaszállás, Gyomaendrőd, Mezőberény, Kamut és Murony meglátogatásával ismét Békéscsabán töltsék majd az estét és az éjszakát.

Augusztus 26-án vasárnap eredményhirdetés várja a csapatokat, és a jól megérdemelt jutalmak: az első három helyezett csapat 2-2 éjszakai szálláslehetőséget nyer Szarvason a Liget Hotelben, az Aranyszarvas Apartmanházban, illetve a Frankó Tanyán. Különdíjban részesül majd az elsőként nevező csapat (2 éjszakás szállás a Rémus vendégházban Szarvason), a legtávolabbról nevező csapat (2 éjszakás szállás a Gitta Nyaralóházban Gyomaendrődön) és a legjobb designnal rendelkező csapat (2 éjszakás szállás a „Körösparton nyaralunk” egyik nyaralóházában.

Amint az eddigiekből is kikövetkeztethető, a Körös Körül Trophy elsődleges célja az érintett települések értékeinek felfedezése, a megyei idegenforgalom és kézműves mesterségek, sportolási lehetőségek, vállalkozások megismertetése, végső soron újabb és újabb vendégek térségbe csábítása.

A versenyen a csapatok 80 ezer forint nevezési díj fizetése mellett vehetnek részt, amint Hodálik Pál elmondta, a pályázaton elnyert pénz nem fedezi a szállás és étkezés valamint az esti programok díját, és egyéb apró költségeket. A nevezéseket augusztus 17-ig lehet benyújtani. Az első 30 nevező indulhat a Körös Körül Trophyn. A részletes pályázati kiírást, és a nevezési lapot az érdeklődők a www.korosokvolgye.hu honlapon találják.

Vélemény, hozzászólás?

120809hunyadi

Hunyadi-járat

120809megye

Emlékoszlop a székely Thermopülai csata emlékére