in

Megáldották az új kenyeret

120821unnep

120821unnepOrtodox módon, késéssel, kezdődött, majd meglehetősen unortodox módon folytatódott a Szent István tiszteletére és az új kenyér áldására rendezett szokásos ünnepi istentisztelet augusztus 20-a délutánján az Evangélikus Ótemplomban. A bevonuló hangjaira csak a cipókat tartalmazó kosarakat hordó lányok vonultak be a templomba, a képviselőtestület jelenlévő tanácsosai és tagjai, valószínűleg karmesterükre várva, az ajtón kívül tanácstalankodtak, majd némi késéssel az oldalajtón szivárogtak be az első sorokba. Így elsőre szokatlan koreográfia volt, de jövőre már megszokott lesz.

A vendégeket az Ótemplom tövében, a II. világháborús emlékmű alatt a Hagyományőrző Fúvószenekar fogadta kicsit hosszabb térzenei programmal, mint tervezték, majd a templomi műsort Derzsi György éneke kezdte. A három dal közül az egyik stílszerűen az István, a királyból választotta. A színművész a kezdés előtt kicsit aggódott a hangosítás miatt, hogy hátul nem lesz hallható minden, ehhez képest hangjától megremegtek a csillárok is.

 

Ünnepi beszéddel Dankó Béla országgyűlési képviselő készül. Szerencsés véletlen volt, mert Babák Mihály polgármester beszédének felénél érkezett meg, és próbált a legkisebb feltűnés mellett a számára fenntartott főhelyig eljutni. Majdnem sikerült neki, csak a szőnyeg egyszer elfogyott.

Dankó Béla után ökumenikus istentisztelet keretében Seidl Ambrus katolikus plébános, Horváth Z. Olivér ótemplomi és Kollár Zsolt újtemplomi evangélikus lelkész megáldotta az új kenyeret, majd a kosarakban levő kis cipókat városunk vezetői kiosztották az ünnepségről távozók között.

Vélemény, hozzászólás?

120821kenyer

Itthon – otthon

120821uszas

Ideális feltételek, sok induló a távúszáson