in

Good-bye London!

120822london

120822londonAlig telt el egy hét, és már visszamennénk  Londonba, az etoni evezős pályára, a nagy győzelmek és csalódások helyszínére. Nejem és lányom kérésének eleget téve volt szerencsénk élőben végignézni a kajak-kenu versenyek 3 döntős napját a Dorney Lake partján , mely Windsor városa mellett található. Az etoni evezős pálya adott helyszínt a 2012-s olimpia evezős és kajak-kenu versenyeinek. A kajak-kenu versenyek az olimpiai fő helyszínektől távolabb kerülnek megrendezésre , általában a rendező várostól 40-50 km-re. Londoni szállásunk révén ez napi 1,5-1,5 óra utazást jelentett oda és vissza vonattal , emeletes Shuttle busszal , és gyalog a pályáig.  

A döntők ½ 10 órakor kezdődtek , és délig tartottak. Mindhárom nap meleg, napfényes idő volt, néha enyhe széllel / Natasának szembeszeles pályája volt /.

Az olimpia előtt nagy esélylatolgatások zajlottak szurkolói körökben, nagy esélyesnek számított Vajda Attila , a Kovács-Janics páros , Janics Natasa , Kozák Danuta . Az eredmények ismertek , volt pozitív és negatív meglepetés egyaránt.  

Aranyérmet nyert a titkos favorit Kökény Roland-Dombi Rudolf férfi  páros , Kozák Danuta , és visszavette a trónt  a  Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina  összeállítású női kajak négyes.

Második helyet szerzett pozitív megleptést okozva a Kammerer Zoltán vezette  Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel alkotta férfi kajak négyes.A Kovács Katalin-Janics Natasa páros második helye kisebb csalódás volt , úgyszintén Janics Natasa III. helye.  

A versenyek legnagyobb meglepetése számomra Vajda Attila 6. helye volt.

Hozzá kell tennem , hogy a mai világban egy olimpián már a döntőbe kerülés is nagy eredmény , épp ezért köszönet jár minden kajakosnak és kenusnak.

A kajak-kenu ismételten a legeredményesebb magyarországi sportág lett az olimpián, nem megszakítva ezzel 20 éves hagyományunkat. Remélem ,hogy ez megmutatkozik majd az elkövetkező olimpia mentes évek szakági sporttámogatásában is, és nem fordul elő az a méltatlan helyzet még egyszer, hogy az olimpia évében az olimpiai MOB támogatás 1 hónappal a versenyek előtt még nincs a szövetség számláján. /Hitelfelvétel , baráti kölcsönök stb / Bezzeg van olyan sportág kies hazánkban, ami évtizedek óta világversenyre kijutni nem tud, de adóból leírható módon támogatható.

Szeretett sportágamon kívül sikerült jegyet szerezni a női labdarúgó döntőre, s azt megnézni az új Wembley stadionban 80.200 néző társaságában.

Ez is csodálatos élmény volt , úgy a női foci és a stadion is.

A sors ez idáig 3 olimpia helyszínen történő megnézését tette lehetővé a számomra, és azt szoktam mondani, hogy az Athén-i azért volt jó , mert az első volt ( az utolsó napon is még fát ültettek ) , a Peking-i grandiózus volt minden téren ( 8 új metróvonal , 120.000 segítő stb ) , a London-i pedig a kedves jelzőt érdemli ki.  Jó szervezés, jó hangulat , várakozáson felüli magyar eredmények.

Visszamennék.

Egy sportszerető szarvasi.

Vélemény, hozzászólás?

120821uszas

Ideális feltételek, sok induló a távúszáson

120823kutya

Kedvenceink szépségversenye