in

Elégedetlen szocialisták

120825mszp

120825mszpKét választás félidejében szerette volna értékelni Földesi Zoltán, az Magyar Szocialista Párt szarvasi elnöke az elmúlt két év történéseit. Röviden összefoglalva: a szocialisták elégedettségi együtthatója nulla.

Az ígéretekből semmi sem valósult meg.

Nincs rend. Két hetet vállaltak a rendcsinálásra a kampányban, amiből semmi sem lett.

Munkahely sincs. Az egymillió munkahely ígérete ígéret maradt csak. Ha nem lenne az erőszakolt közmunkaprogram, akkor sokkal rosszabb lenne a helyzet, mondta a szocialisták első embere.

Tandíj viszont van. A fiatalok ezért nem szeretik ezt a kormányt, mondta Földesi Zoltán. Ez jó hír, nem?

Felülvizsgálat is van. De azok a rokkantnyugdíjasok sem szeretik, akiknek vissza kellett menniük felülvizsgálatra, ami sokszor a nyugdíj megvonásával, vagy csökkenésével zárult.

Gáz van. És sajnos egyre drágább. Megbukott Matolcsy gazdaságpolitikája, Földesi Zoltán szerint a kormány csak alibizik az IMF-tárgyalásokon, hogy időt nyerjen.

Időnk van. Igaz csak tavaszig, mert akkor elfogynak a tartalékok. A jegybank elnökének mandátuma lejár, a helyére beültetnek egy pártkatonát, ahogy az történ az Állami Számvevőszék esetében is.

Népszerűtlenség van. Orbán Viktor bekerült a tíz legkevésbé szeretett politikus közé az EU-ban. De vajon hol áll Tabajdi Csaba és Göncz Kinga indexe Brüsszelben? És itthon?

Infláció lesz. A szocialisták elnöke – tapasztalatai alapján – kétszámjegyű inflációt vizionál. Szerinte 10-20, de akár 30 százalékos infláció is jöhet. Kezdjünk költeni!

Program lesz. Differenciált. Az MSZP a választásokra külön programmal fog jelentkezni az elmaradott keleti országrészre.

Pici elégedettség is van. Egyedül Orbán Viktor azon mondatával elégedett, hogy “csökkentsük arcunk méretét és mellünk térfogatát”, illetve az olimpiai szereplésünkkel. Nehéz ma elégedett szocialistának lenni.

Itthon rendben vannak a dolgok. Ha a nagypolitika hajazna kicsit a szarvasira, akkor rendben mennének országszinten is a dolgok. Helyi szinten a saját államunk ellen védekezünk, mondta Földesi Zoltán. Amit fent megszavaznak, azt itt megpróbálják hatástalanítani pl. iskolaügyben.

Nincs új a Nap alatt. Ismét bevezetik a járásrendszert. Átértelmezik az önkormányzatiságot, de sok értelmét nem látja a szocialisták első embere.

Színházunk jól teljesít. A tavalyi évet felülmúlóan sikeres a Víziszínházunk.

Gazdagodunk. Évről évre fejlődik a város. Milliárdos beruházásokat fejeztünk be. A Szilvanapok után felrobban a belváros. Már ha nekünk van olyan. Az Ótemplom előtti tér faltól falig fel lesz dúrva, le lesz térkövezve. Rengeteg kellemetlenséggel fog járni, de türelem. Szép lesz.

Vélemény, hozzászólás?

120824hadady

Szentandrás, Párizs, Bogota

120825grand

Sivatag