in

A Vízi Színház legjobbjai

120904dujatado

120904dujatadoA nyári évad utolsó előadása után átadták legjobbnak járó díjakat, amit egy társadalmi zsűri ítélt oda. A díjátadót Fekete Péter a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója a vízi színház szakmai irányítója és Józsa Mihály a Magyar Teátrum ügyvezetője a vízi színház üzemeltetője celebrálták.

A társadalmi zsűri aki ítélt: Babák Mihály, Dr. Melis János, Paluskáné Udvarhelyi Judit, Mihaleczné Kovács Mária, Dankó Ervinné, Kutas Ferenc, Dr. Váradi Lászlóné.

A díjazottak:

A legjobb férfi mellékszereplő: Szakály Aurél, a zalaegerszegi Hevesi Sándor színház tagja, aki a Padlás című darabban Témüller megformálásáért kapta a díjat.

A legjobb női mellékszereplő: Kolti Helga, a Szentendrei Teátrum és a Turay Ida Színház Mizantróp című darabjában Arsinoé szerepéért kapta a díjat.

A leglátványosabb előadás: A fiatalság bolondság című előadás volt, a Bartók Kamaraszínház előadásában. A díjat Dr. Borsos Beáta a színház igazgatója vette át.

A legjobb ifjú férfi tehetség: Gulyás Attila a Békéscsabai Jókai Színház Kabaré című előadásában a Konferanszié szerepéért.

A legjobb ifjú női tehetség: Kőhalmi Viktória és Homolya Patricia a Gárdonyi Géza Színház két fiatal táncosa megosztva kapta a díjat.

A legjobb koreográfia: Gárdonyi Géza Színház a Les Préludes és A fából faragott királyfi című koreográfiákért kapta, amit Topolánszky Tamás a tánctagozat vezetője és A fából faragott királyfi koreográfusa vett át.

A legjobb férfi főszereplő: Makranczi Zalán a Mizantróp című előadás Alceste megformálásáért kapott.

A legjobb női főszereplő: Szűcs Nelli aki a Dekameron és a Fodrásznő című darabokban nyújtott alakításaiért vehette át a díjat.

A legjobb rendező: Viktor Rizsakov a Fodrásznő című előadás rendezésért kapta díjat. Nevében Trill Zsolt vette át a díjat, aki szerepelt az előadásban.

A legjobb előadás: Békéscsabai Jókai Színház Kabaré című produkciója. A díjat Lapis Erika vette át.

Aki személyesen nem volt jelen, azzal telefonon beszélgetett Fekete Péter. Még Moszkvában Viktor Rizsakov is vállalkozott a beszélgetésre a kétóra időeltolódás ellenére.

A zsűri díjain felül volt két különdíj. A Szarvasért Alapítvány különdíja, amit Lapis Erika kapott. Polgármesteri külön díjat szintén a névnapját ünneplő Lapis Erika kapta, a Kabaré, a Fiatalság bolondság és a Monte Cristo grófja című produkciókban nyújtott alakításaiért.

A díjátadók után polgármesterünk teljes harci díszben karddal a kezében (ami egy éve még nem volt) a színpadra rendelte a képviselőtestület tagjait és jelenlétükben a Vízi Színház lovagjává avatta Fekete Pétert.

Vélemény, hozzászólás?

120904iskola

Iskolapad

120905skola

Elköszönt a nyár