in

Karatézzunk együtt csütörtökön

120906karate

120906karateSportos Csütörtök – Velünk sportol az ország! Karatézz te is velünk!!

A Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület csatlakozott a “sportolj 3×1 órát” kampányhoz, melynek keretében szeptember 6-án Sportos Csütörtököt rendeznek, az ország több mint 100 helyszínének egyikeként! A sportegyesületben képzett oktatók várják a mozogni vágyókat, ahol 1 órás edzés keretében megismerkedhetnek e keleti harcművészet rejtelmeiben, miközben kellemesen elfáradnak. Ezalkalommal a részvétel az edzésen ingyenes. Az edzés helye és ideje: Fő téri Általános Iskola tornacsarnoka 19 óra. Ne feledjék: SPORTOLNI JÓ!

 

Bővebben a kampányról: www.sportolnijo.hu

Miért sportoljak?

„Közismert, hogy a sport örömforrás. A mozgás örömét valamennyi egészséges ember megtapasztalja, de emiatt játszanak a gyerekek mozgásos játékot, mert élvezik a testi ügyességet. Így mi felnőttek is megérezzük a mozgás feszültségoldó hatásait is. Szánjuk egészségünkre hetente a 168 órából testedzésre 3×1 órát, vagy naponta félórát. Tapasztaljuk, érezzük meg, hogy a jó közérzet, az egészség elmaradhatatlan kelléke a rendszeres testedzés, a sportolás.” – Monspart Sparolta

A kellő testedzésben gazdag életmód elősegíti többek között:

a jobb közérzetet,

a nagyobb állóképességet,

a test és lélek harmóniáját,

az erősebb, aktív izomzatot,

a szív és keringési rendszer – azaz a „motor” – jó teljesítőképességét,

a csontritkulás kisebb mértékét,

a tüdő, a légzés hatékonyságát,

az izomtömeg és az izomerő növelését,

a tökéletesebb testtartást,

a jobb megjelenést,

a biztonság érzését,

a rugalmas alkalmazkodást,

az önbizalom, az öntudat növekedését,

a határozottságot, a dönteni tudást,

a versenyképességet, a küzdeni tudást,

munkavégzés teljesítőképességét,

esetenként a társadalmi – társas kapcsolatok, támaszok létesítését.

A kampány ereje

Rendszeresen sportolni, mozogni – egyszerűbb, mint gondolnád

Rengeteg olyan akadály lehet, amely megnehezíti a sportolás elkezdését vagy szokássá válását. Ezek között belső akadályok, hiedelmek is lehetnek („nem fogom bírni”, „nem nekem való”, „kinek van rá ideje?”, „többet árt az egészségnek, mint használ”, „drága”, „nehéz megszervezni”, stb.), amelyek hatására úgy tűnik, hogy a rendszeres mozgás „bonyolult dolog”. Ezért közelebb kell hozni az emberek mindennapi életébe az egészséges életmód előnyeit, hatásait, hasznosságát, s érzékeltetni kell, hogy az egészséges életmód nem valami egzakt, bonyolult, megvalósíthatatlan feladat.

A mozgás az egyik legjobb örömforrás

Az emberek gyakran büntetésként élik meg, hogy mozogniuk kell, pedig néhány alkalom után megéreznék, hogy a mozgás örömöt okoz, felszabadít, már azonnali hatásként is oldja a stresszt! Bizonyított tény, hogy aki rendszeresen mozog, boldogabbnak, kiegyensúlyozottabbnak érzi magát, és önbizalma is nő! („Nem vagy jól? Sportolj!”; „A sport egy lehetőség, élj vele”)

A testmozgás a legjobb orvosság

Az emberi szervezet valójában úgy épül fel, hogy egy mozgásban gazdag életmódot szolgáljon. A „civilizációs” megbetegedések kialakulásának kockázatát fokozza a nem megfelelő táplálkozás, a krónikus stressz és az elegendő testmozgás hiánya!

A sportolásra is rá lehet szokni” – „Legyen a sport a szenvedélyed!

A szokások automatikusan működnek, és rengeteg időt töltünkszokásainkkal. Ezek között lehetnek egészségünkre hasznos és káros szokások egyaránt. A szokások megváltoztatása nem egyszerű feladat – a legtöbbször egy szokás egy másikra cserélhető. Az új szokásnak is „helyet kell csinálni”, időben, energiában, figyelemben – ez legtöbbször más tevékenységek (szokások) csökkentésével, leépítésével lehet.

Közös mozgás – erősebb barátság

A közös sportolás lehetőség a rendszeres találkozásra. A sport, az egészség a közösség és a jövő mindenkinek fontos érték legyen. Olyan élethelyzetben, amikor hirtelen mindenre „kevesebb az idő” (munkába állás, gyermek születése stb.; elsőként említett célcsoport), a rendszeres sport és a barátokkal való találkozás is veszélybe kerül. A kettőt össze lehet hozni, s így mindkettőt meg lehet menteni.

Vélemény, hozzászólás?

120905skola

Elköszönt a nyár

120905foci

Jók: mindenki