in

Miért kellett erre éveket várni?

121001foci

121001fociOlyan első félidőt láthattunk a Szarvasi FC-Füzesgyarmat mérkőzésén, amit simán leadhatnának bármelyik sportadón, amiért érdemes volt kimenni a ligeti pályára még azoknak is, akik utálják a focit. Úgy néz ki, hogy Rétes Pál edző összerakta a csapatot. Persze, ez a megyei I. osztály, legyinthetnénk, de egy nézőnek teljesen mindegy, hogy hol lát akkora gól, amekkorát Nagy Roland lőtt a 10. percben 17 méterről a jobb felső sarokba.

Már az ötödik percben Medvegy György (Rizsa) szépen ment el, de nem tudott a kapura fordulni, de szöglet lett belőle. Cánó állt a labda mögé, de érthetetlen megoldást választott. Ahelyett, hogy az ötös környékén tolongó szarvasi fejek közül választott volna, Isten tudja milyen megfontolásból visszarúgta a mezőnybe, ahol egy szarvasi sem volt.

Ettől az érthetetlen megoldástól eltekintve Cánó hatalmas formában volt és bárhonnan képes veszélyeztetni a kaput. Úgy néz ki, Rétes edző végre elmondta neki, hogy a teste két lépéssel gyorsabb a gondolatnál, így ráér két lépésnyi helybenfutás után indulni, és akkor nem kerül állandóan lesre. Talán egyszer sem került idő előtt a védők mögé a 86 perc alatt, amit a pályán töltött. Viszont öt méteren kettőt minden megindulásánál megkapta a teljes hátvédsor.

Hogy kronológiailag hűek maradjunk az események folyásához, a tizedik percben be is lőtte a fent említett gólt. Alig hittünk a szemünknek. 1:0.

Ettől kezdve a vendégek kapusának folyamatosan küzdenie kellett a gravitációval. Cánó gólja után három perccel Rizsa fordult a kapura. Hajszál híján. Ismét három perc sem telt el, mikor Cánó ismét kapuratolt egy labdát, de a kapus éppen ki tudta tornászni középről. Kicsit jobbra vagy balra megy a lövés, bent van.

Azt 18. percben Cánó egy nagyon önzetlenül középre tett labdáját Klimaj csapatkapitány úr helyezte a hálóba a fél tizenhatossal együtt. 2:0.

Amellett, hogy szép gólokat láttunk, a srácok elkényeztettek bennünket pontos passzokkal. A huszadik percben centire pontos negyvenméteres keresztlabda Cánótól Rizsának, aki jól vette át, ám rosszul folytatta, de gyakorlásnak jó volt, mert láttuk ezt később tökéletes változatban is.

Az első 25 percben a Füzesgyarmatiak alig jutottak át a térfelünkre. A 30. percben tűnt fel először lőtávolban Kiri, aki abban a pillanatban, hogy lehúzta a labdát, hatalmas és pontos kirúgással szöktette Cánót. Hősünk átemelte a kapust, de már nem tudott a labda után vágtázni, mert a vendégek portása és egyik tettestársa letarolták. Sajnos gól nem lett, szerencsére Cánónak sem esett baja.

Következő támadás. A jobbszélen Kiszel Zoltán egy szép csellel lerázta üldözőjét és halálosan pontos labdát ívelt középre Cánónak, aki a levegőben szelídítette meg a labdát, kettőt-hármat dekázott, majd ha csak centikkel is, de sajnos felé lőtte.

Aztán ismét hatalmas és pontos keresztlabdákkal, jó labdaátvételekkel végigvitt támadás után jó húsz méterről kaptunk egy szabadrúgást. A balról belőtt labdát Cánó fejjel mellécsúsztatta.

A 43. percben a Füzesgyarmatot Furár Róbert végezte ki. Szép passzok után a kaputól mintegy 20 méterre került Furár olyan helyzetbe, hogy rálőhette. Jó, hogy nem hezitált. 3:0. A füzesgyarmatiak kapusa valószínűleg nincs hozzászokva a távoli bombákhoz. Most volt alkalma az ismerkedésre.

A második félidőben a hazai csapat visszavett a tempóból, de csak annyira, hogy a vendégeknek meg ne forduljon a fejében, hogy innen elvihetnek akár csak egy pontot is. A félidő közepétől a fájóslábú Klimaj Zoltánt Csellár Sándor helyettesítette, majd a vége előtt két perccel az erejével teljesen elkészült Cánót Lós István váltotta.

Legutóbb Rétes Pál edző azt nyilatkozta, hogy a jó játékkal még adósunk a csapat. Már nem. A mester nagyon jól összerakta a csapatot. Mindenki azt csinálja, ami a dolga, a csatárok gólt lőnek, a hátvédek a védelemmel törődnek.

Erre a szenzációs első félidőre egy darabig emlékezni fogunk, bár szívesen adnánk a feledésnek a következő hazai mérkőzésen. Az csak hab a tortán, hogy a Szarvasi FC hét forduló után az első a Megye I-ben. Pontveszteség nélkül. A csapat ismét hatalmas taps kíséretében vonult le a pályáról.

Szarvas-Füzesgyarmat 3–0 (3–0)

Szarvas, 300 néző

Szarvas: Kiri Mihály – László Viktor, Pákozdi Ferenc, Benczúr Norbert, Filyó Tamás, Kiszel Zoltán, Medvegy György, Furár Róbert, Kristóf Gergő, Nagy Roland (Lós István), Klimaj Zoltán (Csellár Sándor). Edző: Rétes Pál.

Gól: Nagy a 10., Klimaj a 20., Furár a 42. percben. Jó: Furár, Pákozdi, Filyó.

Rétes Pál: – Régen várt jó játékkal sikerült megszereznünk a győzelmet.

Vélemény, hozzászólás?

120930psalmus

Magyar dráma, magyar remény

121001benka

Kutattunk az éjszakában Szegeden