in

… és a siker folytatódott

polgaror121017

polgaror121017Ismét polgárőr sikerről számolhatunk be. Az ORFK-OBB felkérésére a BRFK Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottsága – együttműködve az OPSZ Közlekedési tagozat Munkabizottsággal – a polgárőrök számára a közlekedésbiztonság javítása érdekében, a közúti közlekedési balesetek megelőzésével kapcsolatos ismeretek felmérése céljából 2012-ben meghirdette a VIII. Országos Polgárőr Közlekedésbiztonsági Versenyt.

A verseny döntője 2012. október 6-án Budapesten a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában került megrendezésre. A versenyen a megyei döntők első két helyezettjei vehettek részt. Békés Megyét két szarvasi polgárőr Pljesovszki János / 2005-óta minden versenyen indult / és Jansik István képviselte.

A verseny elméleti és gyakorlati részből állt. Az elméleti részben a KRESZ ismereteikről és a polgárőr szakmai ismeretekről adtak számot. A gyakorlati versenyen két részből tevődött össze: vizes pálya leküzdése és az ügyességi pályán a feladatok teljesítéséből állt.

A versenyen 19 csapat 38 versenyzője indult el. Az elméleti rész igen megszórta a mezőnyt, bebizonyosodott, hogy nem árt a közlekedési ismeretek és a szakmai ismeretek gyakoribb átnézése. Természetesen a szarvasi polgárőrök jól teljesítettek.

A gyakorlati vizes pálya leküzdése nem minden napi feladat volt, hiszen sokan először találkoztak ilyen pályával. A gyakorlat lényege a jeges, vizes úton, hogyan tudja a gépjárművet úton tartani a gépkocsivezető. Nagyon nehéz volt végrehajtani, hibátlan feladat nem is volt. Az ügyességi pályán a szokásos feladatok voltak / szlalom előre-hátra, kapu, bólya érintés, csapdában megfordulás stb./

Az elméleti és gyakorlati versenyek után következett a már nagyon várt eredményhirdetés.

Kiderült a Békés Megyei csapat sikerrel vette az akadályokat és Pljesovszki János egyéni első helyével és a csapat második helyezésével eredményes versenyt zárt.

Gratulálunk a versenyzőknek!

Tusjak Tamás csapatvezető

Vélemény, hozzászólás?

121015oregfiuk

Truczka lábában maradt a győzelem

121017veto

A természetfotózás szerelmese