in

Sok ilyen könnyű meccset!

121023kezi

121023keziAz eddigi bajnoki teljesítmények sima hazai győzelmet ígértek a vasárnap délutáni NB II-es női kézilabda-mérkőzésre, hiszen a pont nélküli Szeghalom vendégeskedett az Alkotmány utcai sportcsarnokban. A szarvasi lányok gondoskodtak róla, hogy ne boruljon az előzetes papírforma.

A Molnár-Zelei-Szabó belső tengely már a találkozó elején a rendkívül fiatal átlagéletkorú vendégek tudtára adta, ki az úr a házban. A támadások eredményes befejezése mellett a szarvasiak védekezése is jól összeállt, így jött össze 9–2-es előny röpke 10 perc alatt. Mivel a játék képe a folytatásban sem változott, ezért a különbség folyamatosan nőtt a két csapat közt. A félidő második felében valóságos lőgyakorlatot tartottak Molnár Kingáék. A 26. percben először volt tíz közte, a közönség ki is számolta a szegény szeghalmiakat, akik közül egyedül a jobbszélső, Hegyesi tudott felnőni a szarvasiak szintjére.

A tetemes különbség végett a második játékrész jó kis edzőmeccsé „fajult”. Szabó Tünde és Zelei Bernadett szebbnél szebb átlövésekkel ragadtatta tapsra a publikumot, a másik oldalon pedig még a hetesek sem találtak utat a kapuba. Az utolsó negyedórára hazai oldalon a csereemberek vették át a főszerepet. Ekkor védekezésről már régen nem beszélhettünk, a kölcsönös rohanás közepette szinte számolatlanul potyogtak a gólok, mígnem megállt a számláló.

Rég volt Szarvason ilyen egyértelmű mérkőzésre példa. Az előző évhez képest jelentősen meggyengülő sárrétiek a szélsőteljesítményt leszámítva, nem tudták felvenni a versenyt vendéglátóikkal.

Száva Flórián: – Határozott védekezésünk jó kapusteljesítményekkel párosult, így végig vezetve, magabiztos győzelmet arattunk.

Szarvasi NKK–Szeghalmi NKC 44–28 (25–12)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 200 néző. Vezette: Hirth, Őry.

Szarvas: Kasik – Szuhaj 1, MOLNÁR 8, ZELEI 11, Hajdu 3, SZABÓ T. 13, Kovács F. 3. Csere: Labát (kapus), Janis, Fulajtár, Precskó 1, Farkas 1, Kondacs 2, Ábrahám 1. Edző: Száva Flórián, Almási László.

A Szeghalom legjobb góldobói: Hegyesi 10, Csikós 5, Varga E. 5.

További eredmények: Kisteleki KK–Túrkevei VSE-Lechler 23–15, Gyulai SE–Orosházi NKC II. 37–28, Lajosmizse NKK–Hódmezővásárhelyi LKC 31–19, Maros-menti NKSE Makó–Békéscsabai Előre NKSE II. 29–12. Szabadnapos: Abonett KC Abony.

Vélemény, hozzászólás?

121022gyertya

56 éve ég a gyertya

121024faklyas

Közös emlékezés 56-ra