in

Szűk félórán át meleg volt a „pite”

121105kezi

121105keziÚjabb magabiztos sikert értek el a szarvasi női kézilabdások, akik a második vonalban szereplő Orosházi NKC junior együttesét verték nagy különbséggel. A papírforma szerint az ügyes játékosokból álló, de nagyon fiatal vendégcsapat nem jelenthetett gondot, egy félidőn keresztül mégis sok borsot törtek a házigazdák orra alá.

Bár a mérkőzés két hazai találattal indult, a lelkes vendég fiatalok hamarjában fordítani tudtak. Sok volt a hiba a szarvasi oldalon, és ezt rendre gólokkal büntette az ellenfél.

A Száva Flóriánt helyettesítő Almási László már a 17. percben időkérésre kényszerült. Rövid időre négy góllal megléptek a házigazdák, de az orosháziak rendezték soraikat és ügyes szélsőik révén, valamint a büntetők magabiztos kihasználásával visszajöttek a meccsbe.  Ekkora előnyt már csak a játékrész vége felé tudtak újra kicsikarni Zelei Bernadették, amikor a vendégek fáradni látszottak.

Szünet után már csak egy csapat volt a pályán. A szarvasi lányok fizikai fölényüket kamatoztatva, pár perc alatt állva hagyták az orosházi fiatalokat. A 40. percben már 25–15-ös állást mutatott az eredményjelző, a közönség pedig – az utóbbi idők hagyományaihoz ragaszkodva – a bokszmeccsek gyakorlatának megfelelően, kiszámolta az ellenfelet. Itt lett volna az idő, hogy a csereemberek vegyék át a főszerepet, Almási edző azonban most csak nagyon a végén adott pihenőt a kezdőknek.

Az újabb két ponttal zsebben, a lányok tartják a lépést az élen álló Gyulával, illetve a Makóval, amelyek eddig még nem botlottak az idei bajnokságban.

Almási László: – Az első félidőben megijesztett bennünket az ellenfél, szünet után viszont kidomborodott a nagyobb rutin és a fizikai fölény.

Szarvasi NKK–Orosházi NKC II. 39–24 (18–14)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 150 néző. V.: Szabó B., Ubornyák. Szarvas: Kasik – Szuhaj 4, Molnár 1, ZELEI 10, HAJDU 4, Szabó T. 13, KOVÁCS F. 5. Csere: Juhos, Labát (kapusok), Janis 1, Fulajtár, Farkas, Kondacs 1, Ábrahám, Horváth. Edző: Száva Flórián, Almási László. Az Orosháza legjobb góldobója: Dancsó 10.

Vélemény, hozzászólás?

121104szamoca

SZAMÓCÁ-ZOO

121105foci

Elveszített győzelem