in

WEB-Játék 3.0 – Az állati nyomozás

121109szie

121109szieMelyik gyerek ne szeretne felfedezni, kutatni, kincset keresni, nagyítóval vagy anélkül, magányosan vagy társakkal? Ezt a vágyat szerettük volna újszerű formában kielégíteni, amikor néhány hónappal ezelőtt útjára indítottuk varázsnyomozó játékunkat.

S, hogy kik voltak kincskeresőink segítői? Természetesen a szülők, nagyszülők. Hiszen melyik felnőttet ne érdekelné a csemetéjéről készült fotók sokasága…

A játék lényege: egy, vagy több elrejtett képet kell megkeresni honlapunk galériájában, majd a helyes megfejtést meghatározott időre beküldeni, bedobni a gyűjtőládába. Ezek után nincs más dolgunk, mint várni a sorsolást, – mely mindig egy kis műsorral egybekötött – s bízni a szerencsében. Ez utóbbi mindenkit utolér, hiszen szponzoraink jóvoltából egyetlen beküldő sem távozott még üres kézzel.

A web-játékot immáron harmadik alkalommal hirdettük meg intézményünben. Zöld óvodaként és ökoiskolaként fontosnak tartjuk a gyermekek környezeti nevelését. Legutóbbi nyomozásunk során az Állatok Világnapjához kapcsolódóan a 2012. év madarát, az egerészölyvet kellett felkutatni a képek között.

A játék népszerűségét mutatja, hogy egyre többen vesznek részt benne, így egy-egy sorsoláson megtelik intézményünk tornaterme. Lehet itt Vadasparkba szóló családi belépőt, vagy kisállatokat, értékes könyveket, színezőket, matricákat nyerni.

Ezúton is köszönjük szponzorainknak, hogy támogatták rendezvényünket:
Szegedi Vadaspark Nonprofit Kft
Hobby-Zoo Díszállat Kereskedés
Gálik István könyvkereskedő
Körös-Maros Nemzeti Park

Önök is kedvet kaptak egy kis nyomozáshoz? Szörfözzenek honlapunkon a www.gyakorloovi-suli.hu!

Szeretettel figyelmükbe ajánlotta: Szalbotné Kovács Mária
SZIE Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda, Bölcsőde

Vélemény, hozzászólás?

121109potyok_1

Lét és lélek tisztaságáról maszatosan…

121109astro

Nézz az ég felé!