in

Örömhírek a városnak

121114pmh

121114pmhHárom örömhír megosztására hívták meg a sajtó képviselőit Babák Mihály polgármester, Hodálik Pál és Besenczy Zoltán alpolgármesterek és munkatársaik.

Besenczy Zoltán a Virágos Magyarországért verseny eredményhirdetésén vett részt Hévízen november 9-én. Az Magyar Országgyűlés Sport- és turizmusbizottsága saját döntése alapján Szarvas városának elismerő oklevelet adományozott a környezetszépítő versenyben elért eredményeiért, Szarvas turisztikai vonzerejének növeléséért, a környezeti és hagyományos építészeti érték védelméért és megóvásáért. Az eseményen mintegy 3 perces laudáció is elhangzott a városról a 300 jelenlevő önkormányzati képviselő előtt.

A díjjal járó pénz a Szlovák Általános Iskola előtti elöregedett gesztenyefák pótlásának egyrészét fedezik. Ahogy az Pákozdi János, a KOMÉP vezetője elmondta, ehhez a mai napon hozzá is kezdtek. Holnap a gyökértelenítést fogják elvégezni, majd új platánokat telepítenek a helyükre.

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége PéldÁTadó gyakorlatok pályázatán közfoglalkoztatás témakörben kapott elismerést. Városunk tavaly csatlakozott a szövetséghez, és egyből nevezett is a “Térfigyelő-szolgálat” című pályázattal. Nálunk a térfigyelő rendszereket közfoglalkoztatottak felügyelik. Csak tavaly 1000 esemény került az eseménynaplóba. Ezek között volt, hogy balesethez, utcai rosszulléthez, vagy lopott autóhoz riasztották a hatóságokat villámgyorsan. A díjjal egymillió forint, plusz egy fő bére és járulékai járnak. Ehhez a Google, elsőként az országban, Szarvasnak ajánlotta fel a Google Apps for Business elnevezésű webalapú irodai szolgáltatását próbára.

A legjobb közfoglalkoztatási önkormányzati gyakorlatok 2012-es pályázatán elért kiemelkedő innovatív teljesítményének elismeréséért Pintér Sándortól miniszteri elismerő oklevélben részesült. Ahogy azt Réthy Vilmosné elmondta, a 2013-as programot az eddigiek tapasztalatára fogják alapozni.

Végül egy közérdekű kéréssel zárult a sajtótájékoztató. Az előadók kérték azokat a zártkert tulajdonosaitokat, hogy akik nem tudják azt művelni, jelentség be az Önkormányzatnál, hogy esetleg olyan kaphassa meg művelésre, akinek szüksége van rá, esetleg emeletes házban lakik és nincs kertje. Hangsúlyozták, hogy a Hivatal csak koordináló szerepet vállal, egyéb módon nem kíván belefolyni a kétoldalú dologba.

Vélemény, hozzászólás?

121114foldesi

Földesi értékelt

121115vajda

Vajdások a Pályaválasztási vásáron