in

Vajdások a Pályaválasztási vásáron

121115vajda

121115vajdaA Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 2012. november 8-9-én Pályaválasztási vásárt szervezett Békéscsabán a Városi Sportcsarnokban.

A rendezvény keretén belül a Vásár első napján 2012. november 8-án Szakmai fórumot szerveztek az intézmények képviselői számára.

A megye közoktatási intézményei látványosan, interaktív módon mutatták be iskoláik jellegzetességeit. Sok intézmény új ötletekkel színesítette megjelenését, így nagyobb körben keltette fel az érdeklődők figyelmét.

A két nap folyamán a pályaválasztás előtt álló fiatalok érdeklődéssel és kíváncsisággal keresték fel a standokat, hisz a pályaválasztás életük meghatározó momentuma, nem mindegy, hogyan döntenek.

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium is képviseltette magát mindkét nap. Örömmel tapasztaltuk, hogy nagy az érdeklődés az iskolánk által kínált emelt szintű képzések iránt.

A megye több településéről keresték fel kiállítótermünket, ahol az iskolát képviselő diákok szívesen tájékoztatták diáktársaikat a nálunk folyó képzésekről. Sőt, néhányan arra is szavaztak, hogy milyen iskolai pólót szeretnének viselni az iskolánkban.

De nemcsak a 8. osztályos tanulók kaphattak hasznos felvilágosítást, hanem az érettségi előtt álló középiskolások is. Több tudományegyetem, főiskola kínálta képzéseiket, csábította a fiatalokat színesebbnél színesebb lehetőségekkel.

A döntés előtt álló diákoknak nincs könnyű dolguk, nagyon fontos, hogy mindenki a neki legmegfelelőbb képzési formát válassza, hisz egy jól kiválasztott iskola megalapozhatja diákjaink jövőjét.

Reméljük, hogy sok érdeklődő diák dönt úgy, hogy szeptembertől tanulmányait a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban kezdi meg.

Mindenkit szeretettel várunk ☺

Vélemény, hozzászólás?

121114pmh

Örömhírek a városnak

121115luthers

Lélekemelő lélekzsoltárok…