in

Egy szellemes este a gimnáziumban

121117vajda

121117vajdaKicsit megkésve ugyan, de rendületlenül folytatván az iskolai hagyományokat, az idegen nyelvi munkaközösség angol szakos tagjai az idén is összedugták a fejüket és némi ötletbörzét követően megrendezték a Halloween-partit.

Nem kis kihívás manapság egy, az iskolában (!!!) eltöltött  közös délutánra rávenni a diákokat, de szerencsére évről évre vannak lelkes csapatok, akik megméretik magukat ezen a „szellemes” vetélkedőn. Új vendégekként és csapatként az ebben az évben iskolánkba érkezett kilencedikeseket köszönthettük, reméljük, jól érezték magukat, és jövőre is találkozunk velük.

Hat csoport foglalta el a helyét november 8-án este öt óra felé a gimnázium aulájában: Halloween Undead, Bloody Marys, Háztartási keksz, Spooky Monsters, és Egy zacskó túró néven az idősebbek, míg a legfiatalabb – de máris nagyon rutinos – 8. J-sek Vampire State Building csapatában szerepeltek.

A konferanszié ezúttal Janurik Viktória tanárnő volt, aki jelentős sikerrel maszkírozta magát vámpírnak. A klasszikus angol nyelvű feladatok mellett most is megmozgattuk a fiatalokat: kétségtelen, hogy a legnagyobb derültséget a lufipukkasztó-kergetőző versenyszám eredményezte, de természetesen volt sorverseny is, sőt, a televízióban sikerrel futott ügyességi vetélkedő mintájára tökmagpöckölés is. Az est fénypontja mégis az udvaron érkezett el, mikor szentjánosbogarak módjára elemlámpájukkal villogva keresgélték a diákok az ott elrejtett szellemeket. Mi is lenne izgalmasabb, mint vaksötétben bukdácsolva bóklászni?! ☺

Hogy a feladatok között némi pihenésre is legyen mód, a 11. B tanulói Dr. Darida Andrásné segítségével egy Monty Python-jelenettel szórakoztatták a nagyérdeműt. Tanulságként ismét kiderült: őszintének lenni igenis megéri, különösen, ha vámhivatalnokokkal állunk szemben.

Az est végére elfogyott a keksz, a nápolyi, a tea, maradt viszont az időközben kifaragott töklámpások körül lejtett boszorkány- és vámpírtánc, amely – a jelmezeseknek köszönhetően – valóban megkoronázta az együtt töltött néhány órát.

Mindig jó azt látni, hogy lelkes emberek – tanárok és diákok egyaránt, hisz mindkét félre szükség van – kellemesen érzik magukat egymás társaságában. Az ilyen alkalmak talán nem kiemelkedő eseményei egy iskola életének, de a közösség formálását, erősödését igazán jól szolgálják. Reméljük, a tradíció nem szakad meg: jövőre is Halloween! ☺

Németh Judit

Vélemény, hozzászólás?

121116suttyomba

Suttyomba játszott a Múzeumban

121117nora

Két tűz között