in

Készülődjünk!

121126nora

121126noraNincs is szebb időszaka az évnek, mint az advent. Bárcsak tovább tartana! Vagy épp ellenkezőleg: mikor lesz már végre Karácsony?

Amikor gyerek vagy igazi csodavárás ez az egész. Szülőként pedig inkább már a kulisszák mögül figyel az ember, de azért a csoda ott van: a gyerekek csillogó szemében. Ugyanakkor rengeteg munka is jár vele, végeláthatatlan sora van a tennivalóknak és jobb mindent idejében megcsinálni, hogy a lelkünk is felkészülhessen a karácsonyra, ne csak az otthonunk.

Nagyon nehéz azoknak a sorsa, akik nem tudnak kellő időt szánni a készülődésre, mert a lényeget veszítik el: azt az aprólékos hangolódást, ami igazán széppé teszi Jézus születése napját. Sokan azt hiszik a nagy ajándékoktól lesz szép az ünnep, de vajon meg lehet-e vásárolni a külön töltött időt? Azt az időt, amit nem a szeretteink társaságában töltünk?

Valahogy ez merült fel bennem akkor, amikor arról olvastam egy hírt, hogy nagyon sok vidéki szálloda megtelt már karácsony idejére. Nekem eszembe sem jutna wellnessezni menni karácsonykor, számomra ez az ünnep a családról és a hagyományokról szól, nem feltétlenül a testi kikapcsolódásról. Háziasszonyként elég strapás az ünnepek előkészítése és levezénylése, de sosem cserélném el egyetlen svédasztalos vacsoráért sem. Kell az együtt való készülődés,az adventi koszorú elkészítése, a diótörés, a mákdarálás, a mézes sütés, az ajándékok elkészítése és becsomagolása, a fa közös díszítése és a karácsonyi asztal megterítése. Mind, együtt, a saját otthonunkban, a saját kis szeretet buborékunk ölelő melegében.

De ezek a szép gondolatok még egy kicsit messze vannak, mert ha végignézek az Adventi Teendők több oldalra rúgó listáján, akkor egyelőre nehéz magamat hangulatba hozni.

De évről-évre megpróbálom, és ez azért valahol dicséretes, nem?

Nóra

Vélemény, hozzászólás?

121126vajda

210 éves a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium

121126kepenyes

Bemutatkozott a tankerület vezető