in

Nyílt nap a Vajdában

121202vajda

121202vajdaA Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 2012. november 23-án, pénteken egy napra megnyitotta kapuit és vendégül látta a környék  8. osztályos tanulóit és szüleiket. Az első órában Kitajkáné Szántai Mária igazgató asszony és Szabó János, iskolánk lelkésze köszöntötte a megjelent vendégeket, majd igazgató asszony tájékoztatót tartott a gimnáziumban folyó képzésekről és diákéletről. Az ide látogató gyerekek megtudták, hogy emelt szintű oktatás keretében magasabb óraszámban, kis csoportokban tanulhatják az angol, német nyelveket. valamint a matematika, a biológia és az informatika tantárgyakat. A már említett idegen nyelvek mellé még választhatnak a francia, olasz, orosz és szlovák nyelvek közül is. A 11. és a 12. évfolyamban pedig további fakultatív tantárgyakkal bővül a választékunk. Egy jó hangulatú filmen keresztül betekintést nyerhettek a vendégeink az iskolai rendezvényekbe.

A tájékoztató után nyílt órák következtek. Minden órában 9 tantárgy közül lehetett választani, így mindenki megtalálhatta a számára vonzó tanítási órát.

Mivel gimnáziumunk november 24-én ünnepelte alapításának 210. évfordulóját, így az ide látogató vendégek különböző kiállításokat is megtekinthettek. A könyvtárban muzeális értékű könyvek voltak láthatók, míg az emeleti aulában még működő fizikai eszközöket mutatott be az iskolánk fizika tanára. Egy érdekes kőzet, ásvány és ősmaradvány gyűjtemény is részét képezte a kiállításnak, ahol ritkaság számba menő értékes darabokat láthattunk. A második emeleten tanulóink rajzaiból rendeztünk kiállítást, ahol a vendégek szavazhattak is, hogy vajdás diákként melyik pólót viselnék szívesen a diákok által tervezettek közül.

A folyosókon lévő plakátok bemutatták a németországi, finnországi és a dévai testvériskoláinkat.

Úgy gondolom, hogy az ide érkező gyerekek és szüleik ízelítőt kaphattak a diákjaink mindennapjaiból.

Tudom, az iskolaválasztás nem könnyű feladat, nem mindegy, hol kezdik gyermekeink a középiskolai tanulmányokat. Egy jó választás segítségül szolgál a későbbi tanulmányokhoz is. A lelki útravaló, amit tanítványaink itt kapnak, segítséget jelent a későbbi problémák megoldásában, az életben való eligazodásban.

Mészáros Tünde

Vélemény, hozzászólás?

121202aerobic

Aranyérem az aerobikos Magyar Kupa döntőről

121203kerekparut

Befejeződött a Gyomaendrődi úti kerékpárút építés