in

Tájékoztatás a zárt ülés döntéseiről

121204melis

121204melisA novemberi képviselőtestületi ülés zárt részének döntéseiről és pályázatokról tartott sajtótájékoztatót Szarvason a Városházán november 28-án Hodálik Pál alpolgármester és dr. Melis János jegyző.

A beruházásokért felelős alpolgármestertől megtudtuk, hogy a DAOP pályázatra benyújtott Zöldpázsit úti óvoda felújítását célzó projekt támogatási szerződése megérkezett. Ez azt jelenti, hogy a 119 millió 931 ezer forint összköltségvetésű óvodafelújítás és bővítés, 95%-os állami illetve uniós támogatás mellett jövő év májusában megkezdődhet. A jelenlegi egy csoportszobás óvoda egy másik csoportszobával bővül, s a mai kor követelményeinek megfelelően kialakítanak benne tornaszobát, orvosi szobát, ami egyben – az önkormányzati óvodák közül elsőként – sószoba is lesz. Az épület felújítása és energetikai korszerűsítése mellett új játszószerek kerülnek az udvarra, új bútorok és játékok a csoportszobákba a program keretén belül.

Ugyancsak 95%-os támogatás mellett valósulhat meg a Siratói Idősek Klubja – mondta Hodálik Pál. A lakossági igények nyomán megtervezett 60 fős klub közbeszerzési eljárását már lefolytatták, s miután a legkedvezőbb ajánlat is magasabb volt az eredetileg tervezettnél, az önkormányzat még nettó 7 millió forintot biztosít a klub felépítésére. A kivitelezővel a szerződéskötés folyamatban van.

A hat éve tartó, ún. megyei belvízprojekt is elmozdult a holtpontról, olyannyira, hogy a Szarvasra eső 250 millió forintos beruházás közbeszerzési eljárásában eredményt hirdetett az önkormányzat, így ennek kivitelezése is elkezdődhet hamarosan.

Dr. Melis János a november 22-iki testületi ülés zárt részében hozott döntésekről beszámolva elmondta, hogy a képviselők előbb egy köztemetési tartozás törléséről szavaztak, majd egy ingatlanfelajánlásra mondtak nemet, miután az önkormányzatnak nincs rá szüksége. A Szarvas és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet kérelmére hozzájárultak egy Szentesi úti lakóparkban lévő ingatlanra történő jelzálog bejegyzéshez, az önkormányzat utáni ranghelyre. Tájékoztatót hallgattak meg a képviselők az önkormányzat állami vagyonigényléséről, majd Közszolgálati Díj adományozásáról döntöttek, amit december 15-én adnak át. Döntöttek arról is, hogy a közvilágításhoz szükséges energia beszerzésére nyílt közbeszerzési eljárást hirdetnek, végül pedig kiválasztották a városközpont rehabilitációs beruházás műszaki ellenőrést.

Vélemény, hozzászólás?

121204nora1

Fenyő – ünnep?

121205lampa

Ünnepi ruhában a városközpont