in

Tényleg az igazi Mikulás járt nálunk

121207mikulas

121207mikulasNe mondja senki, hogy tegnap nem az igazi Mikulás járt Szarvason! Bár az útlevelébe nem volt alkalom belekukkantani, de képeket elnézve biztosan az igazi jött el hozzánk. Minden stimmelt. Öreg volt, mint az országút, foga is alig, hosszú szakálla garantáltan eredeti. Hó híján, rénszarvas vontatta szán helyett lovaskocsin érkezett, de ez szemmel láthatóan nem számított a legkisebbeknél.

A Fő téren már hatalmas gyereksereg várta, nem hiába. A feszült várakozás perceit a Kispárna zenekar és a tűzzsonglőrök igyekeztek oldani, hiszen sok gyerek most készült élete első találkozására a pirosruhás ajándékosztóval.

A Mikulástól igazán szép teljesítmény volt, hogy percre pontosan a beharangozott időpontban érkezett, igaz nem is maradt sokáig, ment a következő helyre. Rövid itt tartózkodása alatt gyorsan beszedte a gyerekektől a számára készített gyermekrajzokat és már rohant is tovább, hogy a következő, 5 órai időpontra odaérjen. Állítólag Kanadába… bár lehet, hogy késés lesz belőle, mert Babák Mihály polgármesterrel tűnt el a Polgármesteri Hivatal felé, ahol lehet, hogy szótejtettek arról, hogy a Mikulás lappföldi otthonával felvegyük a testvérfalui kapcsolatot.

Vélemény, hozzászólás?

121206aprod

Egy szarvasi hadapród színes története

121207ujtemplomi

Újtemplomi Csillagvárás