in

Advent második gyertyája

121211advent

121211adventVasárnap délután ünnepélyes külsőségek között polgármesterünk, Babák Mihály meggyújtotta az adventi koszorú második gyertyáját a Szent Klára római katolikus templom sarkánál felállított jászolnál. Az ünnepi keretet a Cervinus Teátrum két színésze, Dósa Zsuzsa és Derzsi György biztosította.

A szolgálatot ezen a hétvégén Lázár Zsolt evangélikus esperes adta, aki, miközben napkeletről érkező kamionok zúgtak el alig egy-két méternyire a tömegtől, hogy nem mindegy, hogy múlik az idő, vagy telik, sikerül-e tartalommal megtölteni az életünket, vagy tartalmatlanul múlik el.

A második gyertyát is közösen gyújtották meg Babák Mihállyal, aki tanult a múlt heti nehézségekből, azzal a gyufával meggyújtott egy segédgyertyát is, hogy könnyebben tudja a lángot szétosztani.

A Fő téren továbbra is nyitva állnak a fabódék, ahol a karácsonyi asztal kellékeit és ételeit lehet megvásárolni, ill. egy -vagy több- pohár forralt bor kíséretében.

A harmadik gyertya meggyújtásakor, csakúgy, mint tavaly és azelőtt is, ismét Szarvasra érkezik a betlehemi láng, amiből mindenki vihet az otthonába az idén is.

Vélemény, hozzászólás?

121210terapia

Doki, gyógyítsd önmagad!

A Székely Mihály Intézmény képzései a 2013/2014-es tanévre a 8. osztályosok részére