in

A híd végén

121212vajda

121212vajdaSzombaton, az Alkotmány utcai sportcsarnokban került sor a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium végzős diákjainak a szalagtűzésére. A terem megtelt szülőkkel, nagyszülőkkel, rokonokkal és vendégekkel. A rendezvény kicsit más, szolidabb koreográfia szerint zajlott, mint a korábbi években, hiszen a gimnázium visszatért az evangélikus egyház kötelékébe. Ennek megfelelően a vendégek között ülő Lázár Zsolt evangélikus esperes ezúttal inkább a vendéglátói oldalt erősítette.

A gombok és a szalagok feltűzése után a végzősök megköszönték a korábbi iskolavezetésnek az áldozatos munkáját, az est legizgalmasabb eseménye, ahogy azt a műsorközlő beharangozta, “lágy zene, szépen felöltözött párok, csodaszép fehér ruhás lányok, elegáns, daliás legények”, azaz Lehár zenéjére a keringő következett. A közös tánc után a diákok a szüleikkel lejtettek egy rövidet, majd az osztályok ismét szétváltak, hogy egyenként bemutassák vidám műsorukat.

“A gimnázium az élet egyik legszebb, legérdekesebb és legizgalmasabb hídja. Utat nyújt a gyermekkorodból a felnőtt létbe, a szórakozásból a felelősségbe, és az álomvilágból a valós világba. A híd végén döntések halmozódnak fel, s a jó választás esetén az álomvilág valóra válhat”, búcsúzott a műsorközlő, hogy átadja a szót a végzősöknek, akik közösen a Hooligans: Küzdj az álmodért című dalával zárták a műsort. Az est inkább az álmatlantalansággal való küzdelem jegyében folyt a gimnázium aulájában, ahol az ilyenkor szokásos bankettet rendezték.

Vélemény, hozzászólás?

Fejlesztik a szarvasi szennyvíztisztító rendszert

121213civil

Civilek Mikulása