in

Fejlesztik a szarvasi szennyvíztisztító rendszert

121211szennyvizHamarosan elkezdődik a szarvasi szennyvíztisztító rendszer fejlesztése, jelentette be Babák Mihály, a város polgármestere. A beruházás összértéke 1,45 milliárd forint, amelynek nyolcvanöt százalékát finanszírozzák az Európai Unió Kohéziós Alapjából és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában.

Szarvas Város Önkormányzata 2011-ben írt alá támogatói szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel. Ennek értelmében a város a szennyvíztisztító rendszer fejlesztéséhez 1,234 milliárd forintos támogatást kap az Európai Unió Kohéziós Alapjából, amely az összes költség 85 százalékát fedezi. A beruházás során fejlesztik a belterületi szennyvíz-elvezető hálózatot, csatorna-rekonstrukciót hajtanak végre a már meglévő hálózaton, a régi átemelőket szagtalanítóval látják el, valamint sor kerül a szennyvíztisztító telep technológiai korszerűsítésére is.

Infoblokk3_KA_egyes

A beruházási munkálatok hamarosan el is kezdődnek, miután közbeszerzési eljárás keretében minden, a beruházásban résztvevő alvállalkozót kiválasztottak.

A kivitelezési feladatokra a közös ajánlattevőként Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt.-t és Duna Aszfalt Kft.-t választották. A beruházás megkezdésének fontos szereplője ezen kívül a projektmenedzsment csapat, amely a projekt teljes körű megvalósításáért felel, koordinálja a résztvevő szervezeteket valamint felelős a határidők és ütemtervek betartásáért. A projektmenedzseri feladatokat Szarvason a Forrás – 4Sales Szarvas Konzorcium látja el, amelynek tagjai a 4Sales System Kft. és a Forrás Unió Kft. Nagyon fontos szerepe van a kivitelezésben a FIDIC mérnöknek, aki a műszaki tartalom terv szerinti megvalósításáért felel. Szarvason erre a feladatra a SZARVAS – 2012 mérnökkonzorciumot (tagok: KEVITERV AKVA Kft. és UTIBER Kft.) választották, a kommunikációért és a projekttel kapcsolatos folyamatos tájékoztatásért a TenderPress Kft. a felelős, a közbeszerzési feladatokat pedig az Illés és Sipos Ügyvédi iroda látta el.

A beruházás célja, hogy a szennyvíz-hálózat fejlesztése révén csökkentse a környezeti terhelést, és a jobb higiénés állapot kialakításával javuljon a lakosság életminősége. A beruházás eredményeképpen csökken a talaj és talajvíz szennyezőanyag-terheltsége, valamint nő a település lakosságmegtartó ereje. Mindez hozzájárul a lakosság életminőségének javításához és a környezeti fenntarthatóság erősítéséhez.

USZT_logo_cmyk

Vélemény, hozzászólás?

A Székely Mihály Intézmény képzései a 2013/2014-es tanévre a 8. osztályosok részére

121212vajda

A híd végén