in

Leadták a kulcsot

121213oktatas

121213oktatasA közoktatás régen is állami feladat volt, mondta Babák Mihály polgármester szerdán, mielőtt dr. Melis János jegyzővel együtt aláírták azt a szerződést, aminek értelmében január 1-től állami fenntartásba megy át a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola, a Székely Mihály Intézmény szakképző és szakközép iskolája, a Fő téri általános Iskola és más fenntartótól, de a nevelési tanácsadó is. Az állam részéről az átvételt a leendő Szarvasi Járás tankerületének vezetője, Kepenyes András képviselte. Az intézmények dolgozói januártól a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól kapják majd a fizetésüket. Jelen megállapodás nem érinti az város óvodáit.

Viszonylag egyszerű lenne a történet, ha nem lennének futó vagy lezáratlan projektjei a városnak, amikkel kapcsolatban egyezkedni kell a jövőbeni fenntartóval, hogy milyen projektelemeket és kötelmeket adnak át, ugyanis az államhoz kerülő ingatlanokkal még sok kötelezettség párosul. Az ezekkel kapcsolatos megegyezésről pozitív hozzáállásáról biztosította a város vezetését Kepenyes András.

A szándék szerint szeptember 1-től a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium átkerül a Fő téri Általános Iskola helyére. Onnan a Fő téri visszamegy az addigra már felújított, egykor Petőfi nevét viselő épületegyüttesbe. A Székely Mihály Intézmény Kossuth utcai épületét megkapja a Benka, a Székely  pedig a Vajda Péter utcába, a gimnázium megüresedő épületrészében egyesül.

Miután mindenki egy székkel arrébb ült, jöhet a vallásbéke és a tűzszünet a szarvasi közoktatásban.

Vélemény, hozzászólás?

121213duma

Kamuszínház

121214vajda

Őszi érettségi a Vajdában