in

Láng Betlehemből

121216lang

121216langA vasárnapi gyertyagyújtáson minden egy kicsit más volt, mint korábban. A jászol helyett a Szent Klára Római Katolikus templomban került sor az adventi koszorú harmadik gyertyájának meggyújtására. A helyszínből következtetve Seidl Ambrus plébánost vártuk, de mint az esti tehetségkutatóban, itt is meglepetésvendég, Pentaller Attila református lelkész, lépett a mikrofon elé, hogy megossza ünnepi gondolatait a vendégekkel.

A gyertyagyújtás sem a megszokott módon zajlott. Ezúttal a betlehemből származó lángtól gyulladt meg a harmadik gyertya. A betlehemi Születés-kápolnából 1986 óta viszik a lángot a a cserkészek a világ minden tájára repülővel, vonattal, autóval, gyalog. Hozzánk, csakúgy mint eddig mindig, 2012-ben is Závoda Ferenc hozta Szarvasra, aki az unokájával kézenfogva egy-egy viharlámpával hozták be a templomba a lángot, hogy Babák Mihály polgármester és Pentaller Attila lelkész meggyújtsa a harmadik gyertyát is.

Az eseményen Iváncsó József vezetésével a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola harmonikásai karácsonyi dalválogatással léptek fel.

Bizonyára nem csak jelen sorok írójában merült fel a kérdés, hogy mi van akkor, ha minden óvintézkedés ellenére mégis elalszik a mécses? Vajon lehet kapni a barlang mellett megszentelt gázgyújtót is, mintegy utolsó esélyként?

Vélemény, hozzászólás?

121216teremfoci

Irány a megyei diákolimpiai döntő

121218nora

Szép és jó