in

Kamarazene a Cervinus Teátrumban

121218kamara

121218kamaraAdvent második vasárnapján adott hangversenyt a Szarvasi Kamarazenekar a Cervinus Teátrum színháztermében. Ez a hír megszokott Szarvason, de ha belegondolunk, hogy egy ekkora városkának egy ilyen művészi színvonalon játszó saját kamarazenekara van, már figyelemre méltóvá teszi a hírt. Kevés ilyen kis település mondhatja ezt el magáról, persze kevésnek van olyan bázisa ehhez, mint nekünk, akiknek itt a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola. A Szarvasi Kamarazenekar ugyanis többnyire a Chován tanáraiból, ill. jobb zenei kvalitású végzett diákjaiból áll, azaz minden tagja szarvasi kötődésű.

Az idén egy, a kamarazenekartól teljesen idegen hangszer is megszólalt. Szólót játszott Molnár János, aki korábban vonós hangszeren játszott a zenekarban, ám ezúttal gitárjával ült be a zenésztársak közé. A zenekart ezúttal is Pechan Zoltán karmester dirigálta. A zeneszámok között Brachna Irén segített eligazodni, míg a muzsika hangjai alatt kivetített szarvasi képekben gyönyörködhettek a hallgatók.

Legközelebb január 20-án, a Magyar Kultúra Napján, 5 órakor lépnek fel ugyanitt, a Cervinus Teátrum színháztermében. Mennyivel jobban illik az intézmény új elnevezése is az ilyen előadásokhoz, mint a korábbi!

Vélemény, hozzászólás?

Felhívás Krasznahorka vára felújítása adomány gyűjtés

121219ujtemplom

Újtemplomi csillagvárás: a harmadik gyertya