in

Boldogabb új esztendőt!

121231koncert

121231koncertTizenharmadik alkalommal búcsúztatta az óévet koncerttel a Szarvasi Rezesbanda. A zenekar elődjét, még a Tűzoltó Fúvószenekart, Kozák Lajos alapította, akinek Szarvas a fúvós kultúráját köszönheti. Ahogy azt megtudtuk a műsorvezetőktől, Kiss-Mótyán Gabriellától és Tóth Dávidtól, akik tavaly vették át a stafétát a két korábbi konferansziétől, Mótyán Tibortól és Szabados Tóthné Kozák Ilonától, az együttes jelenlegi felállásában 32 főből áll. Nem csak a műsorvezetésben, a fúvósok között is fiatalítás történt. A korábbi tagokhoz csatlakoztak a chovános végzettek és végzősök, így duzzadt a létszám 32 főre.

A Cervinus Teátrum színháztermében rendezett koncerten a Szarvasi Rezesbanda indulókkal és polkákkal kezdett. A műsor közepébe, a budai foxokat követően az idén egy néptáncblokkot illesztettek a műsort összeállítók. A színpadon a Tessedik Táncegyüttes három párja Darida Dóra, Varga Brigitta, Lagzi Veronika, Juhász Attila, ifj. Csasztvan András és Hankó Tamás maglódi táncokat adott elő. A Tessdik TE az idén a Martin György Néptáncszövetség minősítő fesztiválján hatodik alkalommal minősült kiválóra, amivel bekerült a 2012-es néptánc antológiába. A blokkban szólót énekelt Csasztvanné Vass Edit.

A Szarvasi Rezesbanda, amit ezúttal is Szarvas második számú karmestere, Szabados Tóth Gábor, ill. egy rövid időre Sindel Csilla vezényelt, a másfél órás előadáson eljutott Müller József Fejérvári indulójáig, amivel -papíron- búcsúzni szerettek volna, de ez még soha sem jött össze nekik. A közönség az idén sem nem kegyelmezett, de Szabados Tóth Gábor rutinos karmester, addig mutatta be a zenekar szekcióit egyesével, amíg a nézőtéren a tenyerek többsége el nem kezdett zsibbadni.

Az nézők között ült a város első számú karmestere, Babák Mihály polgármester, akinek a zsebében valószínűleg ott lapult a közelmúltban kapott aranyozott karmesteri pálca, hogy szükség esetén be tudjon ugorni a zenekar élére, és levezényelje a Kakofónia című zeneszámot.

A vidám évbúcsúztató koncert fő zenei blokkja után Szabados Tóth Gábor megköszönte a támogatóknak, akik anyagi vagy erkölcsi támogatásban részesítették őket, egész éves segítségüket, majd egy meglepetéssel szolgált. A zenekar dobosának, Kiss István Mihály Csendül az óra című versét Zima Edina olvasta fel.

Az ünnepi hangverseny az ilyenkor szokásos köszöntőkkel ért véget, amin a város politikai és kulturális vezetői kívántak minden jót 2013-ra a színpadon ülőknek, ill. a tévén keresztül a koncertet felvételről megtekintőknek.

Itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy a newjságon 2012-ben megjelent írások szerzőinek a nevében mindenkinek boldogabb új évet kívánjunk a következő esztendőre

Vélemény, hozzászólás?

121229civil

Húsz raklapnyi szeretet

130101futas

Óévbúcsúztató futás