in

Görbe 2012

130102karikatura

130102karikaturaEzúttal sem menekülnek meg Szarvas közéleti szereplői attól, hogy tollhegyre tűzzék őket a Szarvas és Vidéke hetilap mellékleteként minden év elején megjelenő karikatúrájában. Az ötletelő társaság – Csávás Katalin, dr. Kutas Ferenc, Mocskonyi Gábor, valamint jelen sorok írója, évek óta változatlan összeállításban ül össze a hetilap főszerkesztőjének és egyben a karikatúra felelős kiadójának, Tatai Lászlónak és feleségének, Keserű Zsuzsának az ebédlőasztala körül.

Olyannyira változatlan minden, hogy mindenki ugyanott foglal helyet, ahol tette azt az előző években. A folyamat maga is nagyon hasonlít a korábbiakban követettre. Kezdésnek kevés pálinka és némi bor bátorításképp. Az idén dr. Kutas Ferenc idei, pontosabban ma már tavalyi, de mindenképpen még friss pálinkája és Mocskonyi Gábor meggybora került terítékre. A szárazanyagtartalmat -igény szerint- a háziasszony sós-sajtos rúdjával és egy csomó süteménnyel tudja pótolni a fantáziáját egyre jobban elengedő társaság.

Az iratismertetést, azaz a 2012-es történések felsorolását a házigazda végzi. Ahogy az a három és fél oldalnyi felsorolásból kiderült, eseményekben gazdag évet zártunk és legalább ez változatos évről-évre. Az ötletek megvitatása után Csávás Katalin a szavakat rajzos skiccé rendezi. Az ötletelésben az idén Shakespeare és – a tegnap pont 70 éve elhunyt – Rejtő Jenő világa csapott össze, ahogy azt azok az olvasók látják majd, akiknek valamilyen úton módon a kezébe kerül a Szarvas és Vidéke idei első száma.

Reméljük, nem csak az alkotók szórakoztak jól, hanem az olvasók is. A Szarvas és Vidéke hetilap holnap, azaz január 3-án jelenik meg a szokásos árusító helyeken.

Vélemény, hozzászólás?

130101futas

Óévbúcsúztató futás

130103darts

Véget ért a Darts Premier Liga Szarvason