in

Véget ért a Darts Premier Liga Szarvason

130103darts

130103darts2012. december 14-én este véget ért a 2012-es Darts Premier Liga Szarvason a Galéria Grill Étteremben. Először Pali és Milán játszott a döntőbe jutásért. Kezdetben fej-fej mellett haladtak, mindkettejüknek gondjai támadtak a kiszállókkal, majd 2-2 után Milán összeszedte magát és több leget nem engedett Palinak, így Milán bejutott a döntőbe a 8-2 győzelmével , Pali pedig a harmadik helyért küzdhetett meg.

A második elődöntőt Misi és Laci játszották. Misi hamar tetemes előnyre tett szert, amit Laci nem tudott ledolgozni, még úgy sem, hogy dobott 180-at, így a második elődöntő végeredménye is 8-2 lett, itt Misi jutott a döntőbe, Laci pedig küzdhetett a harmadik helyért Palival.

A harmadik helyért tehát az elődöntők vesztesei küzdhettek meg egymással Pali és Laci. Palin látszott, hogy nagyon szeretné a harmadik helyet megcsípni az est folyamán, Laci pedig még mindig a saját játékát kereste. Pali 5-2-es vezetése után valami történt, mert Laci megtáltosodott és kiegyenlített, majd 6-6, utána 7-7 lett az eredmény, így csak egyetlen egy leg döntött a harmadik helyért járó kupáról, amit Pali nyert meg.

A döntőben az elődöntők nyertesei Misi és Milán a két jó barát küzdött egymás ellen. Kettejük párharca roppant lebilincselő tud lenni, mert mindketten hasonló átlaggal dobálnak, és így egyszer az egyik, egyszer a másik nyeri a játékot. A döntőben most Milán tűnt összeszedettebbnek, stabilan dobott dupláival hamar előnyre tett szert. Misi persze nem hagyta magát és ahogy az lenni szokott élt a lehetőségeivel amikor Milán nagyokat hibázott. Az eredmény hamar 4-2 lett Milán javára, de ebből még nem lehetett megmondani ki nyeri a döntőt. Nagyon szoros legek játszottak, viszont Milánnak jobban mentek a triplák, így hamarabb jutott a duplákhoz, és ezeket megdobva ismét előnyre tett szert. Viszont Misi is szép számmal dobta a triplákat, csak most érezhetően kevesebbet, mint az tőle megszokhattuk. Így a végén Milán nyert 8-4-re.

1. hely: Szerb Milán
2. hely: Szrnka Mihály
3. hely: Batta Pál
4. hely: Magyari László
5. hely: Prifer Tibor
6. hely: Galát Krisztián
7. hely: Maczik Péter
8. hely: Podani Anikó  

Valamint a nyolc forduló statisztikái alapján az egyéni kupák díjazottjai:

A legtöbb 100+ dobás:  94 darabbal Szerb Milán
A legtöbb 140+ dobás:  22 darabbal Szerb Milán
A legtöbb 180-as dobás: 2 darabbal Magyari László
A legnagyobb kiszálló: 119es kiszálló Szerb Milán
A legkevesebb tűből megdobott leg: 16nyíl Szerb Milán
A közönség díjas: Podani Anikó

Vélemény, hozzászólás?

130102karikatura

Görbe 2012

130104chip

Eljött a digitális kutyavilág