in

Ökumenikus székelykáposzta

130128etel

130128etelVasárnap, az Ökumenikus Imahét záró napján, a szarvasi evangélikus, a katolikus és a református gyülekezetek támogatásával ételosztásra került sor. Pásztor Mátyás és segítői már korán reggel begyújtottak a gulyáságyúba, hogy dél környékére elkészüljön a négy üstnyi székelykáposzta. A 800 adag ízletes ételre már a meghirdetett kezdés előtt egy órával is sokan vártak, így igyekeztek biztosítani, hogy jusson meleg  ebéd az asztalra. Lázár Zsolt szerint még soha nem voltak ilyen sokan ételosztáson itt Szarvason. Ez azt mutatja számunkra, hogy a kezdeményezést folytatni kell- mondta az evangélikus esperes. Továbbra is várják a támogatókat, akik lehetővé teszik, hogy februárban is újra meg tudják szervezni az ételosztást.

Az osztásra megérkezett a Pentaller Attila református lelkész, valamint várták Seidl Amrus római katolikus plébánost is, aki sajnos nem tudott eljönni.

Ezen a héten kerül sor az imahét alkalmain összegyűjtött ételek és ruhák és takarók szétosztására az Ótemplomi Szeretetszolgálat munkatársainak segítségével.

Vélemény, hozzászólás?

130129feny

Szolgálat

130129u13foci

V. Szarvas-kupa (U13)