in

V. Szarvas-kupa (U13)

130129u13foci

130129u13fociUtánpótlás korú labdarúgóink részére idén is megrendezésre került az „V. Szarvas-kupa”  terem labdarúgó torna itthon, hogy a fiúk hazai környezetben is be tudjanak mutatkozni rangos csapatok ellen a család-rokonok- barátok bíztatása szurkolása mellett.

A tornák korosztályok szerint több napon és időpontban kerültek megrendezésre az Alkotmány utcai sportcsarnokban.

U-13 2013. január 27. 8 csapat részvételével

Csapatok:
– Kondoros
– Hszaták-Junior FC (Szentes)
– Békéscsabai UFC
– Törökszentmiklósi FC
– Berényi Gyermek FC  (Mezőberény)
– Szanda Focisuli SE (Szolnok)
– Békésszentandrási HMSE
– Szarvasi FC

Játékosaink : Rohony Márk, Badari László, Domján Balázs, Szappanos Ármin, Buzás Bálint, Pásztor Máté, Závoda Zalán, Kasik Ákos, Mojzsis Martin, Ruzsinszki Viktor, Szebegyinszki Robin, Farkas Erik, Edző: Kondacs János

A csapatok 2×4-es csoportban körmérkőzést játszottak, majd a két csoport első két helyezettje keresztjátékban elődöntőt vívott.  A nyertesek a döntőbe, a vesztesek a bronzéremért, a csoport 3.-ok az 5. helyért, a csoport 4.-ek a 7. helyért játszottak.

Szarvasi csapat az „A” jelű csoportban „küzdött” Kondoros, Szentes, Békéscsaba együtteseivel.

Csoportmérkőzések (Szarvasi góllövő(k)):
Szarvas – Kondoros 0 – 2
Hát nem tört meg a hagyomány. Az első meccsünket a szokásos „álmos-idényelejei” formában hoztuk, a nem legyőzhetetlen ellenféllel szemben. A két magas védőjük kifejelgette-rugdosta a beadásainkat, majd két elszórt portyából mattoltak bennünket.

A csapat két komplett sor cserélgetésével játszotta meccseit.

Mezőberény – Békésszentandrás 1 – 1
Békéscsaba – Szentes 0 – 1
Törökszentmiklós – Szolnok 0 – 0

Szarvas – Szentes 4 – 2    (Badari L. 3, Szebegyinszki R. 1)
Az első meccs „eredménye” után volt miért igyekezni, de vagy tényleg felébredtek a fiúk vagy az edző fújt riadót, teljesen új csapat ment a pályára. Folyamatosan támadtuk, nyomtuk az ellenfelet, aki állta egy darabig a sarat. Egészen az játék első harmadának végéig, amikor kb 1,5 perc alatt 3 hasonló gyors pontos passz és kiugrás után 3-0 (Badari, Badari, Szebegyinszki) javunkra. A Szentes teljesen besokkolt, majd felrázta magát. Egy gyors kontra végén szépítettek, majd a folyamatos támadásunk és mezőfölényünk mellet egy kontra után Buzás B. védett óriásit, megakadályozva a felzárkózást. A kegyelemdöfést Závoda labdaszerzése, Szebegyinszki passza után Badari 3. (a csapat 4.)gólja adta meg. Kicsit lazítva az ellenfél gurított még egyet, de nem volt esélyük.

Ez egy más csapat és igazi meccs volt.

Mezőberény – Szolnok 0 – 0
Kondoros – Békéscsaba 0 – 1
Békésszentandrás – Törökszentmiklós 1 – 3

Szarvas – Békéscsaba 0 – 2
Az utolsó mérkőzésen dőlt el hogy a végjátékban milyen helyezésért játszhatunk. A játékban a küzdelem dominált és egy szöglet utáni kavarodásban Zvara L. megszerezte ellenünk csapata vezető gólját. Ez kissé elvette az egyébként sem túltengő önbizalmunkat, de becsülettel támadtunk és védekeztünk tovább, sajnos eredmény nélkül. Ez egyik gyors csabai kontránál 2:1 létszámfölény alakult ki, belőtték és ez eldöntötte a meccset és álmaink realitását. (megjegyzem ezzel a teljesítménnyel az Kondoros elleni meccset nagy gólaránnyal hozhattuk volna, és legjobb 4 között vagyunk.

Békésszentandrás – Szolnok 0 – 2
Kondoros – Szentes 1 – 3
Mezőberény – Törökszentmiklós 2 – 3

Végeredmény ”A” csoport
1, Békéscsabai UFC 6 p (3-1 +2)
2, Hszaták-Junior FC 6 P (6-5 +1)
3, Kondoros 3 p (3-4 -1)
4, Szarvasi FC 3 p (4-6 -2)

Végeredmény ”B” csoport
1, Törökszentmiklósi FC 7 p
2, Szanda Focisuli SE 5 p
3, Berényi Gyermek FC 2 p
4, Békésszentandrási HMSE 1 p

Sajnos ez a pontszám és eredmény ebben a csoportban csak a negyedik helyre volt elég, ami a 7. helyezésért lejátszandó mérkőzést jelentette.

Elődöntők:
Békéscsaba – Szolnok 3 – 0
Szentes – Törökszentniklós 2 – 3

Helyosztók:

7.helyért
Szarvas – Békésszentandrás 5 – 0

Kiváló és lehengerlő játékkal gyorsan eldöntöttük a meccset a nagy akarással küzdő szomszédvár ellen. Badari és Pásztor 2-2, Szebegyinszki 1 góljával letudtuk a meccset, de néha a kapusainknak is volt lehetőség bizonyítani rátermettségüket.

Ez a meccs szintén a vállalható kategóriába tartozott. Következő tornákon kell egy hivatalos műsoron kívüli első meccset játszani ébresztőnek, vagy egyből a helyosztókkal kezdeni.

5. helyért
Kondoros – Mezőberény 3 – 2

3. helyért
Szolnok – Szentes 1 – 1 (büntetőkkel Szentes nyert)

1. helyért
Békéscsaba  – Törökszentmiklós 0 – 0 (büntetőkkel Békéscsaba nyert)

Végeredmény:
1, Békéscsaba UFC
2, Törökszentmiklósi FC
3, Hszaták-Junior FC
4, Szanda Focisuli SE
5, Kondoros
6, Berényi Gyermek FC
7, Szarvasi FC
8, Békésszentandrási HMSE

Különdíjak:
– Legjobb mezőnyjátékos: Bukta Csaba (Törökszentmiklós)
– Gólkirály: Badari László (Szarvas)
– Legjobb kapus: Szabó Enikő (Szolnok)

Az második játéknapon ismét igen erős mezőny gyűlt össze, a végeredményt ugyan meg kellet állapítani, de igen kis apróságokon múlt a csapatok végső helyezése. Ha a résztvevőkkel megismételnénk egy nap elteltével a tornát, szinte biztos, hogy más lenne a végső helyezés, de ez nem az estleges „sors igazságtalansága” miatt, hanem a kiegyenlített játékerő miatt, ami a pillanatnyi forma és helyzetkihasználás alapján dőlne el.

A látottak alapján igen sikeres hazai rendezésű tornát tudtunk magunk mögött, mely reméljük vonzerő volt nézőinknek, és fejlődési, megmérettetési lehetőséget biztosított fiainknak.

A torna teljességét tekintve gratulálhatunk csapatunknak a mutatott játékért.

Hajrá fiúk ! Hajrá SZARVAS !!!

Vélemény, hozzászólás?

130128etel

Ökumenikus székelykáposzta

130131ovi

Suliszimfonikusok