in

Generációk egymás mellett – képekben

130131foto

130131fotoA Városi Könyvtár és a KöröspART Fotóklub fotópályázatot hirdetett “Generációk egymás mellett” címmel. Ahogy azt a kiírás is mutatja, az egymás mellett élő generációk kapcsolatának optikai megfogalmazása volt a feladat. A pályázatra ezúttal 19 fotó érkezett amit egy négyfős zsűri, Korbely István festőművész, Szuhaj György képzőművész-tanár, Bakula János fényképész mester és jelen sorok fotó-tömegtermelésben érdekelt elkövetője értékelt.

Három szempont szerint -ötlet, technikai kivitelezés és kompozíció- történt az értékelés. Ahány ház, annyi szokás, vagy inkább annyi ízlés, mondhatnánk. Az értékelőlapokat összevetve, egy valamiben volt egység a zsűriben, mégpedig az első három-négy kép megítélésében. Aztán szétszakadt a mezőny, ki ezt, ki azt látott meg a zsűritagok közül a képekben.

Az a tény is bizonyítást nyert, hogy nem a nagy fotóapparát csinálja a jó képet, hanem aki megnyomja a gombot, -és persze térben és időben a megfelelő helyen van,- hiszen a pályázók elmondása szerint a képek többsége egyszerű kompakttal készült.

Ahogy azt Bakula János fényképész mester, a fujilabor.hu tulajdonosa a megnyitón elárulta, amellett, hogy ő igyekezett a témát szigorúan szem előtt tartani, az ötlet mellett a kompozícióra fektetett nagyobb hangsúlyt.

Az első három helyezett könyv vásárlási utalványt és fénykép kidolgozási utalványt kapott 7-7, 5-5 és 3-3 ezer forint értékben a Szarvasi Bibliothéka Alapítvány és a Fujilabor.hu jóvoltából.

A helyezettek:
1. Kovács Mónika – A fiatal szem élesebben lát, az idős mélyebbre
2. Tóth Sándor – Gondoskodás
3. Szklenár Tamás – Kosárba font élet

A kiállítás megtekinthető a Városi Könyvtárban.

Vélemény, hozzászólás?

130131viz

Csalók járják a szarvasi idősek otthonait

130201vajda

Nehéz a döntés…