in ,

Hazai diadal a Csery-kupán

130207csery

Hazai sikerrel zárult a HC Szarvas és a Szarvasi Öregfiúk Kézilabda Baráti Egyesület jóvoltából XI. alkalommal lebonyolított Ifj. Csery István Öregfiúk Kézilabda Emléktorna keretében. A helyi örökifjak a Mezőtúr, és a címvédő Újkígyós elöl happolták el a serleget, veretlen összteljesítménnyel.

A rendezvény szomorú eseménnyel kezdődött. A megnyitón megjelent csapatok néma főhajtással adóztak a 2012-ben elhunyt Kugyela Jánosra, vagy ahogy mindenki ismerte, Janóra, a helyi kézilabdaélet kiemelkedő alakjára, valamint Jasák Istvánra, aki fiatalon az NB II-es csapatban játszott, később éveken át az öregfiúk gárdáját erősítette.

Vidámabb része volt a rendezvénynek a csatározásokat felvezető meccs, amelyen a szarvasi és a kondorosi klub ifjú kézilabda palántái mutatták be tudásukat. A 3-5. osztályos lányok – kiegészülve egy-két fiúval –, nagy lelkesedéssel vetették magukat a küzdelmekbe, és a lefújás után már a következő játéklehetőséget tervezgették.

Az öregfiúknál a várakozásnak megfelelően szoros, izgalmas derbiken dőlt el a torna, bár akadtak sima találkozók is. A végső elsőséget az utolsó mérkőzés volt hivatott eldönteni, amelyen a Mezőtúr próbálta útját állni az addig csak az Újkígyóssal szemben pontot vesztő házigazdákat. A túriak egy félidőn keresztül még kérdésessé tudták tenni a csata végkimenetelét, de szünet után Sebők György „lehúzta a rolót” a kapuban, így a vége sima hazai siker lett. A vendéglátók ezzel egy évre „hazarendelték” Újkígyósról a vándorserleget.

Eredmények: Szarvas–Orosháza 18–16, Újkígyós–Mezőhegyes 16–20, Orosháza–Mezőtúr 15–16, Mezőhegyes–Szarvas 13–25, Mezőtúr–Újkígyós 14–13, Orosháza–Mezőhegyes 23–17, Szarvas–Újkígyós 12–12, Mezőtúr–Mezőhegyes 21–12, Újkígyós–Orosháza 18–11, Mezőtúr–Szarvas 12–18.

Végeredmény: 1. Szarvas 7 pont, 2. Mezőtúr 6, 3. Újkígyós 3, 4. Orosháza 2, 5. Mezőhegyes 2.

Különdíjak. Gólkirály: Lovász Attila (Mezőhegyes) 21 találattal. Legtechnikásabb játékos: Czurpás János (Orosháza). Legjobb kapus: Sebők György (Szarvas).

Nyári Mihály

Fotó: Babák Botond

Vélemény, hozzászólás?

130206evembere

Mesterhármas az év embere szavazáson

130208robin

Robin, a hód